|
internet a faktury |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
mam pytanie odnośnie tematu-sklep internetowy i wystawianie faktur-czy muszę mieć program do wystawiania faktur i czy muszę wystawiać te faktury skoro moimi klientami będą osoby fizyczne-nie firma....czy wtedy wystawiam paragony czy muszę mieć kasę fiskalną na początek-proszę a jakąkolwiek informację-dzięki :)
Na forum znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań. Warto abyś przeczytał posty przyklejone w poszczególnych działach oraz sprawdził, czy pytanie lub temat już nie był poruszany na łamach forum! Do tego używamy opcji SZUKAJ. Dziękuję!
paragon, rachunek dla klienta prywatnego, faktura dla firmy...
w takim razie jaki program powinnam kupić dla sklepu wielobranżowego-by był najprostrzy w obsłudze i magazynował towar-nie wiem,słyszałam,że jest coś takiego,tych ofert jest pełno w necie i każdy zachwala jaki to jego produkt nie jest najlepszy,a ja mam pytanie-poradźcie mi jaki najlepiej kupić-przy kupnie posłużę się waszą opinią dzięki :)
Na kasie nie trzeba mieć programu.
matuszu-faktem jest,że jesteś przystojny,ale nie zrozumiałes mojego pytania-przeczytałam,że nie muszę mieć kasy fiskalnej-więc wobec tego czym mam wystawiać paragony jak nie programem z komputera przy użyciu drukarki-chyba że jest inny sposób-wiem,tak wystawia się w hurtowniach-wiem bo tam pracowałam...zatem jaki program jest najlepszy-i jaki koszt mniej więcej i pytanie o kupno programu antywirusowego-muszę miec orygilnaly-jaki polecacie tak przy okazji ;)
Skoro nie musisz mieć kasy fiskalnej do wystawiania rachunków wystarczy najprostszy program, np. http://www.lefthand.com.pl/pl/subsites/cennik/ Do sklepu nie musisz kupować Windows, antywirusa tylko zainstalować np. Ubuntu + program LeftHand, koszty lecą kilkakrotnie. Polecam kontakt z LeftHand i omówienie z nimi funkcjonalności i późniejszego wsparcia.
dzięki :) o i o to mi chodziło-pozdrawiam ;)
|
|