Witam. Mysle o otwarciu internet cafe.Posiadam na ta inwestycje ok. 80000 zl.Czy ktos z was wie jak oplacalny jest ten interes,ile kosztuje sprzet itd.
Z gory dzieki za rady
|
Internet Cafe w duzym miescie |
Internet Cafe w duzym miescie
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mysle o otwarciu internet cafe.Posiadam na ta inwestycje ok. 80000 zl.Czy ktos z was wie jak oplacalny jest ten interes,ile kosztuje sprzet itd.
Z gory dzieki za rady
Witaj,
pod warunkiem,ze mieszkasz w miescie turystycznym, to dobry interes. W innych miastach ludzie zazwyczaj zakladaja lokalne sieci lub korzystaja z uslug. Musisz ocenic mozliwosci swojego miasta,ale z doswiadczenia wiem, ze cafejki upadaja jedna po drugiej, w srednich miastach nieturystycznych
Witaj,
Prowadzilem 2 kafejki internetowe i odradzam pakowanie sie w ten interes, jest pare aspektow ktore powinienes rozwazyc. Przede wszystkim z samej kafejki ciezko jest sie utrzymac w miare jak internet staje sie coraz bardziej powszechny coraz mniej ludzi korzysta z kafejek. Musialbys miec dwie sale, jedna dla graczy druga dla internautow, z doswiadczenie wiem ze gosc siedzacy ze sluchawkami na uszach, grajacy w cs i dracy sie na cala sale odstrasza zwyklych klientow. Pozatym co chwile sprzet dla graczy trzeba udoskonalac gdyz wymagania gier rosna. Oprocz kafejki wazne o ile nie najwazniejsze jest udostepnianie lacza okolicznym mieszkancom, jezeli lokal znajduje sie w okolicy blokow nie masz szans na konkurowanie z operatorami sieci kablowych, jezeli sa to kamienice na ogol sieci kablowe nie inwestuja tam. Jednak wiele mlodych ludzi wzielo sie za providing i ciezko teraz znalezc sobie miejsce na tym rynku. O ile 4 lata temu przychod z samej cafe z 20 komputerow wynosil 300 - 350 zl/dziennie o tyle 2 lata temu spadl do 60 - 100 zl/dziennie. A kafejke mialem w centrum w milionowym miescie. Podsumowujac, praca stresujaca, wymagajaca duzych nakladow finansowych, nieprzyjemna konkurencja, po prostu jest za pozno. Pozdrawiam Jakub
Dzieki za rady. Pomyslalem sobie ze moze ten biznes mialby przyszlosc gdyby otworzyc go blisko uniwersytetu(w miom miescie jest bardzo duzy uniwersytet).Moze studeci by kozystali z netu.
Pozdro.
Studenci sa biedni a jak przychodza do cafe to sprawdzic poczte na 15 min i nie ma ich, staraja sie sobie nawzajem pomagac by obnizyc koszty, zreszta maja internet w akademikach.
jedyny pomysl z internet cafe kory mi sie spodobal to uluokowac ja w szpitalu dzieciecym wg. mnie to jedyne miejsce aby przetrwac poszukaj na forum tego tematu
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|