|
Internet, Mała wioska... - strona 2 |
Internet, Mała wioska...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mylisz się... Mój dom jest oddalony o 200 metrów od centrum wioski... Dzielenie neo jest legalne (zmienil już dawno umowę). To po co są inne modemy do wyboru? DSL jest mi zbędny lepiej neo. Firme muszęmieć bo jeśli wywale konkurenta z interesu to nabewno będzie życzliwy w skarbowym. A jak jest z ryczałtem? Jaki jest podatek na ryczałcie?
masz dużo oszczędnosci??
Tak mam oszczędności z tym nie ma wiekszego problemu.
Załóż więc firmę i próbuj, początki są zawsze trudne.
Jako formę opodatkowania wybierz KPiR i zasady ogólne wg skali. Bedziesz mógł wliczyć w koszty cały sprzęt jaki już posiadasz i to co kupisz później, jak również wszelkie opłaty jakie bedziesz musiał ponosić. Dzięki temu w początkowym okresie czasu nie zapłacisz podatku dochodowego w ogóle. Zostanie do zapłaty jedynie ZUS - 212 zł składki zdrowotnej, z czego 180 zł odliczysz od podatku dochodowego, plus około 100 zł składki na ubezp. społeczne.
to dobrze, że masz - będziesz miał z czego dokładać ;)
jak dla mnie pomysł bez sensu, chyba że chcesz do niego dokładać, pozdro
A jakie są koszty założenia samej firmy? Mamon twoim wypowiedzią nie ufam jako iż masz 25 postów a wilkot ponad tysiąc...
- Wpis do Ewidencji DG: 100zł
- Regon: za darmo - Rejestracja jako płatnik VAT: ok. 150zł - ZUS: 280 zł ekspertem nie jestem ale coś koło tego, powiedz mi, ilu klientów wg ciebie będzie miała twoja firma po roku działalności??
A co ma do tego życzliwosc urzadu skarbowego jezli dzielisz sobie łacze ze "znajomymi" i jest to legalnie a ze Ty płacisz za net to Ci oddaja kase wiec na poczatek ja bym firme sobie odpuscił. 300zł samych zusów przy dochodzie 350zł to raczej szału nie ma a serwisowac to ktos musi sprzet nie jest taki tani i nie zawodny. TAkie jest moje skromne zdanie. Zrób najpier sobie bilnas zysków i kosztów i bedzeisz wiedział czy Ci sie opłaca czy nie. A i przydała by Ci sie ksiegowa albo przyzwoite pojecie na temat finansów i ksiegowosci.
Po roku chcę mieć około 40 klientów... A firme musze mieć bo ludzie czesto chcą fakture.
Ok 40 osób spoko cos moze ze tego byc(tylko najpierw policz co). Tylko jedna rzecz mnie dziwi skoro Ty chcesz sprzedawac im łacze z neostardy to dlaczego ludzie sobie sami nie założa przeciez sa teraz chyba całkiem dobre promocje na neo?? Pozatym kable jest jednak lepszy na zewnatrz niz Wifi...
Tak :D Ale ludzie niestety myślą że centrala w tej miejscowości jest za stara do neostrady ponieważ trzy lata temu dostali odmówienie. A w rzeczywistości w tej wiosce nie ma centrali tylko sama skrzynka ze tak moge to okreslic switchami. A centrale w wiose odalonej o 1km wymienili na nowa i obsluguje neo ale ludzie nadal myśla że nie można brać neo. I jak ich utwierdziłem w tym przekonaniu....
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Internet, Mała wioska... - strona 2": - mała wioska a wulkanizacja - wioska - 200 tyś i 1000 wioska - Wioska i pomysł na biznes - Wioska rycerska/plebejska
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|