Proszę o Waszą opinę na temat gazety internetowej.
OGÓLNIE
Tematem gazety byłaby branża budownictwa, a ściślej materiały budowlane.
Gazeta byłaby skierowana do firm budowlanych, hurtowni i sklepów z materiałami budowlanymi. Opisywane byłyby różne tendencje i technologie w budownictwie, a także reportaże z placów budowy w polsce i zagranicą o opinii budowlańców na temat materiałów budowlanych, ich preferencji i wiele, wiele innych.
Na początek gazeta (tygodnik, dwutygodnik, miesięcznik - jeszcze nie wiem) byłaby rozprowadzana przez email bezpłatnie, aby przekonać do niej odbiorców (przez okres 3 , 5 miesięcy - jeszcze nie wiem). Potem jeżeli to kogoś zainteresuję będzię opłacał abonament (w wysokości np. 100zł/rok - jeszcze nie wiem ile)
GDZIE ZAROBEK ?
Zarabiać gazeta będzie na reklamach producentów materiałów budowlanych kierowanych do hurtowni i reklamach hurtowni kierowanych do sklepów. Jeszcze nie wiem w jakiej formie ta reklama ma być (artykuł sponsorowany, zwykła reklama, a może to i to).
ROZWÓJ
Gdy pozyskam znaczną liczbę użytkowników/czytelników/odbiorców gazety planuję dalszy rozwój w kierunkach:
- wersja językowa na kilka państw europy środkowo wschodniej (może czechy, słowacja ukraina, może inne - jeszcze nie wiem)
- ogłoszenia w gazecie i serwisie internetowym w którym firmy z poszczególnych państw zamieszczałby ogłoszenia i reklamy, a także bezpośrednio pozyskiwały klientów ( np. Producent kostki brukowej z polski reklamuje towar dla potencjalnych klientów w czechach, słowacji ukrainie - za pośrednictwem mojej gazety i/lub strony internetowej i również za ich pośrednictwem nawiązuje kontakt z zainteresowaną firmą)
- tłumaczenie reklam/ogłoszeń
- może jakieś forum
ZAKOŃCZENIE
Możliwości rozwoju jest wiele, a gazeta ma tą przewagę ,że dotrze bezpośrednio do odbiorcy promując również serwis internetowy.
P.S.
To co tu napisałem to tylko ogólne przedstawienie mojego pomysłu. Żebym chciał opisać wszystko co mam w głowie to musiałbym pisać non stop przez miesiąc 24h/dobę
P R O S Z Ę O W A S Z E O P I N I E , S U G E S T I E I.T.P...
---------------------------- D Z I Ę K U J Ę------------------------------------------
Jutro wyjeżdżam. Zajrze tu w niedzielę 20 sierpnia po powrocie.