Witam wszystkich
Chciałbym podzielić sie z wami swoim pomysłem i poczytać co o tym myślicie.
Mieszkam w 250 tyś. mieście. Jest jedna gazeta regionalna z ogłoszeniami - przeróżnymi. Aby zamieścić ogłoszenie należy udać sie osobiście do redakcji i na miejscu zapłacić, można to zrobić również mailem i wysłać pokwitowanie zapłaty - potwierdzenie przelewu jako załącznik do tego maila. Ogłoszenie drobne średnio kosztuje 5-10 zł. Oprócz tego działa (ale słabo) darmowy serwis ogłoszeniowy, ale skoro za darmo to ludzie wrzucają wszystko co się da, np. w dziale praca jakieś propozycje akwizycji i avon itp. Gdyby ktoś zapłacił za to chociaż 2, 3 zeta za każdym razem to by sie zastanowił. I tu mój pomysł: wykupuje jakąś fajną domene, daje studentom zarobić (nie wiem jeszcze skąd kase wezmę:)) i robią mi internetowy serwis ogłoszenowy, kazdy moze sie zalogować na swoje konto jak w allegro, dodawać odłoszenia do przemyślenie zaprojektowanych działów łącznie z motoryzacją, rtv, agd, zwierzęta itd. moze dodac foto towaru. Serwis w sumie byłby takim miksem allegro i ogłoszeń drobnych. Płatność odbywała by się sms-em. W gazecie lokalnej robię reklame w postaci ogłoszenia drobnego jakiegoś wyróżniającego się i puszczam serwis jakieś 3 - 4 miesiące na początku za darmo aby sie "napełnił".... a poźniej biznes działa sam bez dotykania i kasa bije na konto.... Wiem, że np. w Radomiu czy Lublinie coś takiego działa "Anonse" ale tam zeby oglądać trzeba płacić a nie zamieszczający płaci, a po drugie jest papierowa gazetka a u mnie tylko wirtualna. Proszę Was o opinie... Pozdrawiam.