|
Inwestowanie w waluty |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
chodzi mi o kupno - sprzedaż walut przez internet. nie mam pojęcia jak się do tego zabrać! proszę o jakieś podpowiedzi (np. adresy www).
Rynek Forex? http://www.efixpolska.pl
służy do inwestowania w waluty, są jeszcze inne platformy... tylką tą się bawiłem... Jak nie wiesz jak się za to zabrać to ściągnij sobie demo, spróbuj i przekonaj jak to jest naprawdę. Znasz się na tym wogóle? bo jeśli nie to możesz w szczególnych przypadkach 10minut stracić całą kasę, na forexie masz dość dużą dźwignię. Jaką kwotę chcesz wogóle inwestować?
tak ok. 10tys. ale póki co chce uzyskać jak najwięcej informacji na ten temat. dzięki za odpowiedź!
Najlepsza Polska platforma do forex Xtrade Brokers http://www.xtb.pl. Mozesz tez inwestowac uzywajac zagranicznych platform http://www.oanda.com Co wyroznia forex? Jest to rynek doskonaly obroty dzienne zblizaja sie do 2 bln USD wiec nawet mocni gracze jak duze banki nie moga sterowac kursem. To co sprawia ze mozna zarobic naprawde duze pieniadze to dzwignia. Najczesciej wynosi 1:100. Czyli dla uproszczenia jezeli masz 10 tys obracasz 1 mln zl. Jesli wiec kurs zmieni sie o 0,5 % zarabiasz 5 tys czyl 50 % tego co zainwestowales. Wydaje sie proste ale proste nie jest. Rownie dobrze mozna szybko stracic. Xtrade zamyka ci automatycznie pozycje jesli wartosc twojego portfela spadnie ponizej 30% wymaganego depozytu początkowego. Pocwiczyc mozesz sobie wirtualnie grajac. Ale tylko po to zeby poznac obsluge od strony technicznej. Forex to przede wszystkim psychika. Jesli grasz wirtualna gotowka strata nie boli. Jak najczesciej ludzie zaczynaja przygode z forex. Przeczytaja ze mozna zarobic duze pieniadze. Zakladaja rachunek demo i zarabiaja 1000% wirtualnej gotowki przez miesiac. Potem wplacaja pieniadze zachecieni sukcesem i koncza swoja przygode przy pierwszej stracie czyli bardzo szybko. Jesli jednak masz silna psychike mozesz odniesc sukces. Nie musisz wcale skonczyc studiow na SGH. W jednej firmie w Polsce jako trader pracuje byly policjant i calkiem dobrze mu idzie:)
tak, ale lepiej poćwiczyć wirtualną gotówką, bardzo dynamiczny rynek, można wiele zarobić i stracić, myślę że to dla początkujących zły pomysł, chyba że ktoś ma "żyłkę hazardzisty", powodzenia i pozdrawiam.
Pocwiczyc tez mozna np kupujac walute a pozniej ja sprzedawac lub odwrotnie :) poprzez kantory, jesli jestes dobry i mozesz przwidziec ktora waluta pojdzie w gore to zamieniasz zlotowki na nia i jak zacznie spadac to sprzedajesz. Ja bym chyba tak zrobil na poczatku ale zeby zarobic to trzeba duzej gotwki choc od takiej wymiany nie mosisz placic podatku od dochodu a na gieldzie juz tak :)
pzdr
szumlak piszesz totalne glupoty. Sprzedawanie i kupowanie w kantorze ma byc treningiem przed forex. HEHHEH dawno takiej glupoty i niedozecznosci nie przeczytalem. Moze zostan cinkciarzem. Zenada. Co do forexa. Jak zatrudnisz sie w firmie 3 miesiace siedzisz na symulatorze jak ci zaczyna wychodzic przechodzisz na real. Symulator ma jednak raczej zaznajomic cie ze specyfika rynku na którym chcesz handlowac bo przeciez sa nie tylko pary walutowe. Ale forex to przede wszystkim psychika a tego na symulatorze grajac wirtualna gotowka sie nie nauczysz. Z 10 tys szybko sie skonczysz. Xtrade kiedys otwieral konto jak miales min. 5 tys nie wiem jak teraz.
|
|