|
Inwestycja w numizmatyka dobre zyski |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam proponuję zainteresować się numizmatyką do poczytania zamieszczam link do nowego artykułu z Forbsa prosze poczytać sobie na forum e-numizmatyki ja tam siędzę od około roku czasu a wcześniej byłem na giełdzie i różnica w zyskach jest kolosalna.
No a gdzie ten link?
Prosze.
e-numizmatyka.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=16857&postdays=0&postorder=asc&start=15
Artykuł w Forbes'ie przeczytałem, po czym pognałem do piwnicy :) Babcia swego czasu pracowała w urzędzie skarbowym, regularnie dostawała "limitowane" dwuzłotówki, które lądowały póżniej w skarbonkach ukochanych wnuczków ;) Nie sądziłem że mają one jakąś większą wartość, jakiś czas temu powędrowały właśnie do piwnicy. Znalazłem 23 takie dwójki z lat 1996-2000. Po weryfikacji z allegro ;) oszacowałem, że łącznie są warte ok. 3 tyś zł. Nie jest to kwota mała biorąc pod uwagę, że były one sprzedawane w NBP po ich wartości nominalnej (tj. 2zł).
no to pogratulować...
Ano na samym początku takich 2 zł było bite bardzo mało.
Dzisiejsze nakłady to czysta komercja idąca w miliony. Tak samo z kartami telefonicznymi było, tych pierwszych nikt nie zbierał, a później już każdy.
zgadza sie nawet używane zwykłe 2złotówki nordic gold z 96-97 idą teraz po 50-100 a nawet więcej złotych...
wiem bo sprzedałem ostatnio kilka na allegro...
Inwestycja w srebrne monety kolekcjonerskie daje krociowe zyski osobom, które inwestuje w te walory. Uważam, że ze wzgledu na ogromne zainteresowanie numizmatyką i inwestycjami w monety, obecnie jest doskonały okres do zakupów monet, które regularnie bedą przynosiły zyski duzo wieksze niż lokata giełdowa czy inwestycja w fundusze. Mam tu na myżli monety niskonakładawe, którch wartoś jest mocno niedoszacowana.
pozdrawiam
Osobiście tez już trochę zarobiłem na monetach. A ciągu miesiąca łącznie ponad 80%
Inwestycja godna uwagi.
Ja mam kolekcję 15 monet, też czytałęm ten art. Forbs'a
Fajna sprawa, ja zbierałem tak sobie, bo mi się podobały, jak podliczyłem mam za jakieś 3000zł, ropuszki, zamki itd...
Ja też mam kilkanascie lub więcej polskich pieniędzy z lat 70-90 które były w obiegu w tym 20 zł,5 zł,chyba 100 itp. i chciałabym je sprzedaćCzy ktos byłby chetny najlepiej w całosci plus pokrycie kosztów przesyłki zalezy żeby sprzedac bo zbieram na operacje dla psa mojej siostry wiecej na maila pozdawiam Marzena a tak pozatym to mam też stare aparaty fotograficzne smene i inny Ami chyba.
zwykłe monety z lat 70-90 idą po 1zł za 100 sztuk...
|
|