Rozpisałem się troszeczkę, ale warto przeczytać
Ostatnio wpadłem na pewien pomysł. Kocham sport, a szczególnie siatkówkę, więc postanowiłem z nią związać swój projekt. Chodzi o to, że chciałbym stworzyć najsilniejszy siatkarski klub świata. Jak tego chcę dokonać? Wiadomo, że pisać to sobie mogę, tu potrzeba ogromnych nakładów finansowych.
Jednak jest pewien sposób na zbudowanie giganta na skalę światową. W celu stworzenia takiej drużyny trzeba dziennie przeznaczyć na to 3 złote. To może wydać się zabawne, ale dodam, że do projektu chcę zaprosić 25.000 firm. To naprawdę duża liczba przedsiębiorstw i rozpoczęcie współpracy z taką grupą byłoby wyzwaniem. Pomysł można wprowadzić w życie, ponieważ nie szukam jednego ogromnego sponsora, a szukam wielu, którzy nie nadwyrężą swoich firmowych budżetów, bo 3 złote dziennie to myślę, że nawet kiosk ruchu by nie miał problemów ze sponsorowaniem takiego zespołu. Roczny budżet wyniósłby 27 milionów złotych, więc kwota nieosiągalna dla innych siatkarskich klubów. Dzięki takiej kwocie można odkupić jeden z zespołów PLS i sprowadzić najlepsze gwiazdy siatkówki.
Po stworzeniu drużyny gwiazd ustalone zostaną cele i w ciągu dwóch lat muszą zostać zrealizowane:
1. Mistrzostwo Polski
2. Puchar Polski
3. Finał Ligi Mistrzów
W przypadku zrealizowania tych celów wszyscy sponsorzy zyskają ogromny szacunek i prestiż, bo firmy będą sponsorować drużynę, a klub będzie tworzył dobry wizerunek swoich sponsorów.
Jednym problemem jest to, że jedna firma nie zyska reklamy tylko dla siebie, ale nie oszukujmy się i spójrzmy prawdzie w oczy, czy którakolwiek firma wypromuje się w Polsce lub zagranicą za 90 złotych miesięcznie, chyba żadna, a tu jest taka iskierka możliwości.
Pomysł stworzyłem nie w celu zarobienia pieniędzy, bo na tym to nic nie zarobię, ale dla własnej i innych satysfakcji. Proszę piszcie, a może już jakieś firmy zgłoszą się i zaczniemy budować grupę sponsorską. Żadne działania nie zostaną podjęte do czasu znalezienia 25.000 sponsorów, a jeśli już stworzymy grupę to wtedy założymy fundusz, który będzie fundamentem finansowym drużyny.