|
ISO 9001 |
ISO 9001
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
chciałbym zapytać jak odbywa się proces wdrażania i certyfikacji systemu ISO 9001, jaki są koszty i ile czasu to trwa, do kogo się z tym skierować i kto wydaje certyfikaty
Zgłaszasz taką chęć odpowiedniej dla Ciebie instytucji, wybierasz firmę certyfikująca,płacisz w zalezności od firmy etc, czas to zależy na ile jesteś do tego przygotowany, certyfikaty wydaje jakby to powiedzieć PCBC, ale przy udziale firmy, która Cię certyfikuje.
z tego co się zdążyłem zorientować to najpierw wybieram firmę, która wdraża ISO w firmie, a następnie po wdrożeniu zwracam się do firmy mogącej wydawać certyfikaty, ktoś z takiej firmy do mnie przyjeżdża i sprawdza czy ISO zostało wprowadzone i funkcjonuje; chodzi mi o to czy firma u której zamawiam usługę wdrożenia ISO ma powiązania z firmą wydającą certyfikaty, czy mogę sam wdrożyć ISO i potem tylko zgłosić się do firmy żeby mi przyznali certyfikat??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "ISO 9001": - Iso 9001 Konsulting - ISO 9001 w małej firmie - HIT CZY KIT? - Wdrożenie SZJ ISO 9001:2008 w praktyce - PREZENTACJA WIDEO
• Strona 1 z 1
|
|