|
Jak bardziej rozkrecić PUB |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Prowadzę pub w mieście ok 45 000 mieszkańców, od 1,5 roku. Wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że z miesiaca na miesiąc jest coraz gorzej. Wydaje mi sie, że robię wszystko w temacie organizacji imprez, ale mimo wszystko ludzie sie wypalają chodzą ci sami, nie ma swierzej jak ja to mówię krwi. Może ktoś ma jakiś pomysł żeby przyciągnąć klientów głównie na początku tygodnia- bo na weekendzie jeszcze jakoś sie funkcjonuje, ale początek tygodnia to nic sie nie dzieje. DZIEKUJĘ ZA DORADĘ.[/b]
nie wiem jaki profil ma ten pub chodzi głównie o wnętrze. ale tak uniwersalnie to możesz np
puszczać mecze na żywo nawet na telewizorze, jakiś dzień kobiet zrobić imprezę tylko dla kobiet itp.no i reklama w mieście najlepiej jakieś fanty np 10000 klient otrzymuje beczkę piwa albo jakaś akcja "nie lubię poniedziałku". To ty musisz znać mentalność mieszkańców swojego miasta i podstosować się pod to co ich kręci.
Mieszkam od jakiegos czasu w NY i na poczatku pracowalem w kilku knajpach...i nawet tutaj w srodku Manchattanu od poniedzialku do wtorku/srodu niewiele sie dzieje w kanjpach. Nie wiem jakie proby podejmowales zeby przyciagnac klienta na poczatku tygodnia, ale kilka pomyslow jest:
1. happy hours - czyli tanszy alkohol np. w okraslonych dniach/godzinach 2. pilka nozna - wtorek/sroda to przeciez Liga Mistrzow - dekoder Cyfry i lecisz...reprezentacja tez czasem gra w srody, w polaczeniu z jakas fajna promocja (hostessy, jedno piwko za darmo czy za 0,99 zl czy jakkolwiek) 3. karaoke...swego czasu w moim miescie zapelnialo knajpy nawet na poczatku tygodnia 4. pogadaj ze swoim PH od piwka - zazwyczaj maja bagazniki pelne gadzetow...niech ci zorganizuje jakas fajna promocje, np. na konkretny dzien tygodnia...w koncu to jego praca..pomagac swoim klientom... 5. mozesz nawet zorganizowac wieczorek poetycki...w poniedzialek 6. zaprosic jakis malo znany (tani) kabaret...we wtorek 7. Teraz liga (pilka nozna) w zasadzie gra co 3 dni ...srody 8. No i najwazniejsze - Mistrzostwa Swiata za pasem - dekoder Polsatu kupujesz i masz mecze przez 3 tyg. prawie codziennie - to moga byc twoje zniwa... Mam nadzieje ze pomoglem... [ Dodano: Wto Kwi 04, 2006 5:31 pm ] Hm...wlasnie sie zorientowalem ze napisalem Dekoder Cyfry w odniesieniu do Ligi Mistrzow. Liga Mistrzow i Mistrzostwa Swiata - Polsat Polska liga - Cyfra...
Pare pomysłow podrzuciłeś dzieki cos sie pomyśli ale powiem ci co do tej pory jest u mnie w lokalu i co było co sie nie sparawdziło a co wypaliło poniedziałek- co 2 tygodnie turniej american dart do rankingu ogólnopolskiego stamp http://www.Dartsport.Pl wtorek - widomo telewizja + projektor jak jest mecz to leci ale swego czasu próbowłem zorganizować imprezę tylko dla singli jednak z marnym sukcesem środa to wiadomo liga mistrzów + jakieś rozgrywki ligowe jak są ale przez te 3 dni to jakby na to nie patrzyć jest marnie w porównaniu do czwartek mega biba regae dancehall zawsze full ludzi jak ktoś nie ma siedzącego miejsca to stoi i8 się buja w rytm muzy piątek lata 50 60 70 muza w starym dobrym klimacie sobota dj gra muzyke nowoczesna klubing leciutki + hity z radia i mtv niedziela karaoke nie ma gdzioe palca wcisnąć problem w tym ze chce nowych klientów musze chyba coś pokombinować z reklamą i gratisami oczywiście dekoder polsatu bedzie jak najbardziej :)
Wlasnie przypomnial mi sie pomysl...gdzies o tym czytalem. Ktos organizuje cotygodniowe zawody/popisy recytatorskie. Zupelnie anonimowi ludzie wychodza na scene i deklamuja swoje wlasne wiersze czy jakkolwiek to nazwac, a publicznosc ocenia. Z tego co pamietam na poczatku to szlo dosyc kulawo ale fajnie sie rozkrecilo i teraz grzeje cala para. Moze wlasnie powinienes pojsc w te strone. Od czwartku przez weekend masz imprazy dla "standardowych" mlodych ludzi - muza, DJ, karaoke....a poczatek tygodnia w ramach "wyciszenia" ...wieczorki poetyckie, recytatorskie, jakis ciekawy, mlody zespol grajacy "niestandardowa" muzyke...moze z czasem stworzysz w swoim lokalu taki "klimacik" pozadany przez ludzi...nie wiem...wrazliwych, szukajacych odskoczni od codziennosci, ale nie w banalne "lubu dubu"...
Josep to o czym piszesz to tzw slam poetycki i według mnie są nikłe szanse że to zadziała. Owszem takie slamy cieszą się popularnością ale wśród studentów - najczęściej studiów humanistycznych więc jeśli w pobliżu nie ma wielkiej uczelni to nie ryzykuj.
W zasadzie nie widze tu zadnego ryzyka...oczywiscie ze pierwsza sprawa jest rozpoznanie tego czy w ogole jest zapotrzebowanie na tego typu impreze. Pomysl jest luzny i mozna go dowolnie modyfikowac w zaleznosci wlasnie od potrzeb - wieczorek poetycki, jakis kabaret, wystep jakiegos zespolu...cokolwiek na co jest zainteresowanie...
dzieki za fajne pomysly, jakby co czekam nadal na jakies :). Spróbuje z tymi zobaczymy a nóz sie uda :). Pozdrowienia dla wszystkich
Mi tam podobają się te kabarety. W moim mieście w pałacu kultury czasem wystawiane są takie małe nieznane kabarety, opłaty są symboliczne a ludzi są tłumy.
|
|