|
Jak dorobić |
Jak dorobić
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam takie pytanie pracuje w firmie budowlanej od 8 do 17 nie mam umowy o pracę lecz załorzoną działalność gospodarczą wg. PKD zajmującą się handlem materiałami budowlanymi transportem oraz pracami budowlanymi czy ma ktoś jakis pomysł w jaki sposób mógłbyd dorobić na lewo lub prawo??:) bo czasu dziennie mam mało a przydało by sie jeszcze pare groszy. Pozdrawiam:)
Witam . jak moge zarobic Busem VW T4 i przyczepka??
zatrudnij się w jakiejś firmie kurierskiej albo transportowej. z własnym autem powinnie chętnie cię przyjąć
Witam
Mam 22 lata. Pracuje i zarabiam okolo 2,5 tys miesiecznie i mam polowe miesiaca wolnego. Posiadam kapitał w wysokosci 30 tys zlotych i mam problem co moglbym otworzyc. MIeszkam w malym miasteczku ok 15-20 tys mieszkancow. Nie chodzi mi o jakis potezny biznes bo na to nie posiadam pieniedzy lecz chcialbym sobie dorobic w wolnym czasie. Proszę o jakies pomysly bo nic konkretnego nie przychodzi mi do glowy Z góry dziekuje
Mieszkasz w małym miasteczku gdzie zapewne tanie są działki budowlane. daj sobie spokój z dorabiniem jakichś groszy.
Posadź drzewo zacznij budować mały piękny dom i zrób syna :)
Mieszkam już w domu :-) a dziecko urodzi mi sie w listopanie(nie wiem czy syn). Chodzi mi głownie o to ze pracuje tylko 14 dni w miesiacu i chciałbym cos takiego otworzyć, żeby moja żona rózniez mogla sie tym zajac poniewaz siedzi obecnie w domu i troche jej sie nudzi. Kapital jakis mamy wiec czemu mielibysmy nie sprobowac tylko jest problem bo nie wiem za co sie zabrac...
ja mam dla ciebie, zblia sie okres tzw. "glupawki". czyli wszyscy jedza mloda kapustke itd. jedz na gielde kup truskawek, ustan w ruchliwym miejscu 1000zl dniowki gwarantowane. zaczynaja sie grzyby, skup w samochod i na warszawe. moze nie jest to firma ktora pochwalisz sie kolegom, ale dobrej kasiorki w sezonie mozna nalapac
Nie byłbym pewny czy 1000 zł będzie gwarantowany, truskawka w sezonie będzie jak zwykle tania, więc dużej przebitka odpada raczej, mówimy w ogóle o zarejestrowanej działalności? Bo takie sprzedawanie bez DG może się źle skończyć.. Z tymi grzybami to nie rozumiem, do skupu po zaopatrzenie i później sprzedaż w Warszawie? Jeśli dobrze zrozumiałem to myślę że cena grzybów które nam odsprzeda skup całkiem mała nie będzie, bo skup też musi sobie ładnie zarobić, druga sprawa to ze na sprzedawanie grzybków tak na większą skalę myślę że trzeba by mieć atest od klasyfikatora lub grzyboznawcy no i też raczej założoną DG. Tak ja to widzę.
a czy ja napisalem jak bedzie tania, truskawka czy grzybami handluje sie tylko i wylacznie jak sa drogie. jak na ten moment hiszpanska lub grecka kosztuje na broniszach 4zl, w warszawie na targu okolo 11zl, polska podejrzewam ze bedzie w okolicy 15zl.
nie kolega pisal ze szuka zajecia dla zony, zona skupuje, on handluje. wiedza poparta sporym doswiadczeniem na targowiskach, ale to juz nie moja branza.
''doradcy''..BYZNESOWY"...doradcy na ŻYCIE!!! .....dajcie "spokój"
czy? w "TEJ'' POLSCE"....nie stać (młodych ludzi) na pracę własnymi, rękami ??? Czy ..""HANDEL''....czyimś "dobrem" jest dla WAS!!..normalnym(?) życiem? Dlaczego w tych "postach" nie czytam .....propozycji (WEŻ SWOJE ŻYCIE wRĘCE!!?) wątpię że ''KTOŚ" z "TYCH"......szanownych ....zechce .dać odpowiedż?
nie mam jeszcze 16 lat a potrzebuję kasę na lustrzankę. co mogę robić oprócz ulotek i zbierania puszek?
lubie robic zdjecia i pisaniem ps.nie znam sie na html itd
Możesz zaproponować wykonywanie zdjęć produktów dla sklepów internetowych i tworzyć ich opisy, co o tym sądzisz ?
Może pomaganie/sprzątanie/robienie zakupów jakimś starszym ludziom?
arek12011983, proponuję tobie otworzyć szkołę Nauki Jazdy np. są tacy co pracują w straży i za zgodą dowódcy mają własne 'legalne' szkoły nauki jazdy i przy okazji twoja żona może tym się zajmować:)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|