Witam serdecznie
Chciałabym rozpocząć własną działalność gospodarczą produkt, który chce sprzedawać jest skierowany do przedsiębiorców w tym także dużych korporacji. W jaki sposób mogę dotrzeć do nich żeby zaprezentować mój produkt?
|
Jak dotrzeć do przedsiębiorców?? |
Jak dotrzeć do przedsiębiorców??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie
Chciałabym rozpocząć własną działalność gospodarczą produkt, który chce sprzedawać jest skierowany do przedsiębiorców w tym także dużych korporacji. W jaki sposób mogę dotrzeć do nich żeby zaprezentować mój produkt?
jeździsz jeździsz jeździsz normalnie handel obwoźny ale docierając do odbiorcy wprost na pewno nie stracisz w dużych firmach na pewno będzie ktoś kto cię wysłucha ( nie wiem co to za produkt) a w małych tzw "wielcy prezesi" poczują się wyróżnieni się tym że ich odwiedzasz oczywiście jest też suchy i bez duszny internet w który też warto zainwestować czas i pewne środki.
A czy właściciele małych firm nie traktują takiej osoby jak intruza? Jak telemarketera, który chce im wcisnąć 10-ty telefon komórkowy? :) Sam stoję przed dylematem w jaki sposób promować małą poligrafię (wizytówki, ulotki itp).
1. Jeździć po firmach z ofertą. 2. Rozesłać dobrze przygotowane oferty listownie. 2-ga wersja tańsza, pierwsza - mam mieszane uczucia. Nie każdy ma czas i ochote przyjmować kolejnego sprzedawcę, ale plus jest taki, że zawsze można słuchać, słuchać i jeszcze raz sluchac - z rozmowy z takimi klientami moga sie zrodzic pomysly na ciekawe poszerzenie oferty :).
do tego trzeba mieć dryg.. jak jesteś osobą która potrafi i zna się na prezentacji to lepiej jeździć i prezentować swoje oferty do firm trzeba mieć po prostu dobre "gadane". Można też zatrudnić handlowca który zrobi to dla ciebie ale w przypadku wizytówek to wątpię czy byłoby to opłacalne przedsięwzięcie.
A pomyślałeś o zatrudnieniu profesjonalnego przedstawiciela handlowego ? Przynajmniej wg mnie to jest najbardziej profesjonalny sposób nawiązywania kontaktów.
Nie każdy od początku może sobie na to pozwolić, poza tym, chyba nie ma lepszej szkoły życia dla młodego biznesmana niż praca jako ph choćby we własnej firmie. Przede wszystkim można dobrze słuchać i "zbadać" potrzeby potencjalnych klientów.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak dotrzeć do przedsiębiorców??": - Jak do nich dotrzeć? - Jak dotrzeć do MediaMarkt ? Help ! - Jak dotrzeć do przedsiębiorstw - Jak dotrzeć do klienta? - Jak dotrzeć do klienta?
• Strona 1 z 1
|
|