|
Jak dotrzeć w necie do takiej grupy docelowej |
Jak dotrzeć w necie do takiej grupy docelowej
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Więc mam takie pytanko: jak dotrzeć do grupy docelowej którą są wszyscy mieszkańcy dużego miasta. wprawdzie działam w branży metalowej ale na wiosnę zamierzam otworzyć portal dla ludzi z jednego miasta. mam zamiar w ten portal zainwestować 5 tys a potem jeśli będzie się kręciło rozbudowywać go inwestując załóżmy po 2 tys miesięcznie z mojej podstawowej działalności. (mógłbym powiedzmy wyłożyć na początek 25 tys. ale jak się okaże to kompletnym niewypałem to lepiej utopić 5 niż 25 tys) pytanie dotyczy dodatkowych pomysłów na reklamę bo te płatne mniej więcej znam. Pozdrawiam
1.Reklama w google AdWords - czyli linki sponsorowane (odpowiednio skonfigurowana na frazy zawierające nazwę miasta lub\i wyświetlanie w danym woj.). Linki sponsorowane można robić samemu lub zlecić firmie (lepsze efekty, niższe koszta kampani).
2. Marketing szeptany, na wybranych ze względu na grupę docelową forach internetowych oraz grupach dyskusyjnych (lokalne fora, tematyczne). Lepiej zlecić, bo robiąc to źle przynosi odwrotny efekt od zamierzonego. Jeśli jesteś zainteresowany sprawdz: http://internet-image.pl/oferta.html lub napisz do mnie prywatną wiadomość. pozdrawiam
Witam,
nawet wszystkich mieszkańców miasta trzeba podzielić na konkretne grupy, bo do każdej dociera się inaczej. Ludzi w wieku 13-18 zainteresuje inna reklama niż tych w wieku 25-35 lat. Skoro to promocja przede wszystkim witryny to marketing wyszukiwarkowy w tym wypadku będzie nieodłączną częścią promocji. Poza tym tak naprawdę jaka będzie to branża, bo to również ma kluczowe znaczenie. W oparciu o to tworzy się konkretne strategie promocyjne. Nie sztuką jest również duży budżet, a odpowiednie dobranie narzędzi komunikacji z klientem. Szczegóły można ustalać dopiero po ustaleniu konkretów. --- Pozdrawiam, Paulina Niżankowska www.adseo.pl
U mnie w mieście też była taka inicjatywa, nawet ruszył ten portal społecznościowy(o taki Ci chodzi jeśli dobrze zrozumiałem)...niestety bardzo szybko umarł. Ruch był minimalny dlatego, że jest wiele sprawdzonych już portali jak: N-k, fotka, grono itp.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|