Witam,
W jaki sposób reklamować swoją firmę, która zajmuję się banerami, akcesoriami służącymi do reklamy, projektem wizytówek i innych tego typu.
Jak pozyskiwać klientów na taką formę usług? Czy ktoś ma jakieś sensowne pomysły?
|
Jak i gdzie się reklamować?? |
Jak i gdzie się reklamować??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam,
W jaki sposób reklamować swoją firmę, która zajmuję się banerami, akcesoriami służącymi do reklamy, projektem wizytówek i innych tego typu. Jak pozyskiwać klientów na taką formę usług? Czy ktoś ma jakieś sensowne pomysły?
Zależy na jakim obszarze chcesz działać. Jeśli regionalnie to polecam klasyczne formy reklamy a przede wszystkim dobrą lokalizacje lokalu A jeśli chcesz działać na terenie całego kraju to polecam Internet jako kanał sprzedaży, a więc obowiązkowo strona www, pozycjonowanie oraz aukcje allegro. W wypadku Internetu musisz mieć bardzo dobra ofertę: cenowo i jakościowo. pozdrawiam
allegro to jest jakiś pomysł ale bardzo wiele jest tam konkurencji która robi w takich cenach że ja nie wiem jak można mieć tak tanio i skąd to biorą !
To są tzw. "pakiety". Działa to w ten sposób, że zbiera się zamówienia aż do osiągnięcia optymalnej ilości tak by koszty uruchomienia druku zniknęły niczym kropla w morzu (sporo zalezy też od rozmiarów maszyn), po czym "taśmowo" drukuje się wszystko na raz. Przez takie zabiegi cena może być niższa nawet o 50%, ale nie ma nic za darmo. Zlecenie indywidualne daje gwarancję, że przed uruchomieniem druku ekspert od DTP sprawdzi profile kolorów, ewentualnie odeśle projekt do poprawki przez grafika. W przypadku pakietów druk leci jak z CKM i może się okazać, że np. pomarańczowy wyszedł prawie czerwony, albo część ulotek będzie miała inne kolory niż pozostała. Jeśli chodzi o reklamę to podpisuję się pod tym co napisał wojtek0s0. Dodałbym tylko, że alternatywą dla pozycjonowania może być reklama kontekstowa (AdWords).
Możliwości jest sporo:
- katalogi firmowe - płatne reklamy: AdWords, AdFreestyle itp. - serwisy i blogi tematyczne
polecam adwords ze szczególnym naciskiem na słowa powiązane z wizytówkami
witam,
wedlug mnie najlepsza reklama jest zatrudnienie telemarketera ktory po prostu bedzie obdzwanial firmy. Dodatkowo tanim rozwiazaniem sa ulotki
konkurencja jest ogromna i myślę, że na początek w tej branży to działanie lokalne. Głównie ulotki, gazety lokalne (ale tylko w małych miastach). I ulotki porozdawać gdzie tylko się da ( fryzjerzy, biurowce itd.) ponadto można zamieścić bezpłatne ogłoszenia na allegro, oferia i przede wszystkim na portalach regionalnych. Można jeszcze powysyłać maile do firm wykupując w danym regionie bazę danych. AdWords, pozycjonowanie to nie ten moment, szkoda kasy, bo efekty w takiej konkurencji będą marne.
Musisz przede wszystkim na początku mieć dobre ceny, pokazać jakość. Wprowadzić jakieś promocje, żeby przyciągnąć klientów na swoje produkty i usługi. Najlepsza reklama na lokalnym rynku to ulotki, ale muszą trafić do odpowiednich rąk.
Witam,
chętnie pomożemy Ci tanio rozreklamować Twoją firmę :) Firma "Zapol" oferuje usługi poligraficzne, wydawnicze oraz kompleksową obsługę̨ we wszelkiej postaci kreacji graficznej, przy zachowaniu najwyższej jakości, najniższych kosztów i czasu z Twojej strony. Naszym celem jest kompleksowe zaspokojenie potrzeb klientów, w pełni dostosowane do ich budżetu. Jesteśmy Grupą Reklamową, skupiającą ludzi pełnych zaangażowania, z doświadczeniem w reklamie i poligrafii. Zapewnianie naszym klientom najwyższego poziom i jakości usług jest dla naszego zespołu źródłem ogromnej satysfakcji. Każdemu Klientowi dedykujemy zespół składający się z profesjonalistów. Dzięki temu, zapewniamy kompletną obsługę, krótki czas reakcji i realizacji oraz zintegrowane działania. Wyróżnia nas nieustający entuzjazm, ambicja i elastyczność w działaniu. Ciągle poszukujemy nowych rozwiązań, wykorzystujemy najnowsze technologie i nowatorskie kanały komunikacji. Naszym Klientom doradzamy najlepsze metody reklamy. Począwszy od projektu do druku oryginalnych wizytówek, ulotek, plakatów poprzez pomysł i wykonanie nietypowych produktów reklamowych i reklam eventowych. Zajmujemy się̨ kreacją materiałów reklamowych w oparciu o wszystkie dostępne media. Klientom oferujemy: • organizacje kampanii reklamowych (realizujemy cele stawiane przez naszych Klientów) • reklamę prasową (stworzenie niepowtarzalnego projektu) • reklamę zewnętrzną i wewnętrzną (banery reklamowe, szyldy, rollupy) • identyfikację wizualną (loga, znaki firmowe, wizytówki, ulotki, papiery firmowe, tablice informacyjne, materiały reklamowe) • artykuły reklamowe w bardzo szerokim zakresie asortymentowym (odzież i gadżety reklamowe) "ZAPOL" Grupa Reklamowa ul. Świętokrzyska 20/2A, 00-002 Warszawa tel. +48 22 826 61 10
Ja jako firma prosperująca na małym rynku postawiłem na reklamę w lokalnej prasie i na stronie internetowej miasta. A co najważniejsze poczta pantoflowa wśród znajomych i nie wiem, co przyniosła wiekszy skutek hehe
Proponuję spróbować z Ryder. pl ;)
Nie rób wszystkiego zbyt pochopnie na allegro i adword zapomnij dopłacisz do interesu albo po kosztach to samo spotka Ciebie z ceneo a już tych najlepszych ofertach z okolicy nawet szkoda pisać.
Strona internetowa z małym sklepikiem są darmowe programy i sam możesz zrobić to bez problemu Do tego koniecznie blog tematyczny Strona squeeze page(strona przechwytująca) no i pozycjonowanie to nie jest takie trudne jak się wydaje, promowanie, portale społecznościowe, fora a za rok będziesz bogaty czego Tobie życzę Pozdrawiam kolegę po fachu ps
Jeśli drukujesz wizytówki, to wydrukuj wizytówki reklamowe, lub znajdź dobrą drukarnią (polecamy się), która wydrukuje ulotki, które porozdajesz po firmach i już.
Myślę, że w dzisiejszych czasach koniecznością jest zaistnienie w internecie - na tym bym się skupił. Warto, szczególnie dlatego, że wiele metod jest darmowych - wystarczy wkład własnej pracy. Miejsca takie jak recomena pl czekają na dodanie do katalogu swoich firm - myślę, że grzech nie skorzystać.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak i gdzie się reklamować??": - Gdzie się reklamować - Gdzie i jak się reklamować na początku? - Gdzie reklamować upload plików? - Gdzie i jak reklamowac swoje oprogramowanie? - Gdzie reklamować jednosobową działalność stolarską?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|