Witam
od pewnego czasu wykonuje ręcznie robioną biżuterię hand Made
Chciałbym sie zapytać gdzie mogę skutecznie znaleźć odbiorców i jak , i gdzie sie zareklamować w sieci
|
Jak i gdzie sprzedawać biżuterię |
Jak i gdzie sprzedawać biżuterię
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam
od pewnego czasu wykonuje ręcznie robioną biżuterię hand Made Chciałbym sie zapytać gdzie mogę skutecznie znaleźć odbiorców i jak , i gdzie sie zareklamować w sieci
W sieci nie da rady.
Siedziałem w tym trochę i były też w większej e-galerii rękodzieła. Niestety została już zamknięta. Zrobili na koniec ankietę wśród twórców wychodzi tak że przez neta kiepsko jest cokolwiek sprzedać. Najlepiej mieć jakieś stoisko na jakimś jarmarku lub giełdzie. Po prostu sprzedaż z ręki do ręki żeby klient mógł towar pomacać.
Czy da sie na takiej biżuterii zarobić??
Jakie jest wasze zdanie na temat tej biżuterii
Chyba niezbyt.
Przeszukaj dział oferty tam parę osób ma biżuterię hand-made poniżej 1 zł. W sumie do końca nie wiadomo jak może iść w tej branży.
Proponuję spróbować na facebooku. Co prawda jest już sporo fan page'y oferujących ręcznie robioną biżuterią, ale jeśli znajdziesz swoją własną grupę tez powinno się udać. Pozyskiwanie fanów możesz zacząć od znajomych , poprosić ich by polecili fan page swoim znajomym itp. Generalnie w tej branży każdy może być Twoim potencjalnym klientem, a na Facebooku masz niemalże gotową ich bazę.
Odszukaj podobne fan page i przekonaj się jakie możliwości oferuje FCB w Twojej branży i postaraj się je wykorzystać. Pozdarawiam agata
W internecie dodajac ogloszenia ze zdjeciami bizuterii mozesz znalezc wielu klientow.
Sklep on-line jest kolejnym miejscem - zrob wersje angielska i zobaczysz roznice - jesli bizuteria jest ladna to pojdzie jak woda. Kobiety tu w Anglii uwielbiaja swiecidelka i nie jest problemem dla nich wydac pieniadze .
a jak i gdzie aktualnie sprzedajesz?
Moim zdaniem dzisiaj to przede wszystkim Allegro i inne serwisy sprzedażowe. Jednak ludzie nie ufają jeszcze sprzedaży w sieci. I Allegro ma markę. Warto tam zainwestować i tam sprzedawać. Taka jest moja opinia.
Allegro to nie najlepszy pomysł bo tam są tysiące ofert i się praktycznie nie przebijesz.
Komu by się chciało przeglądać wszystkie 600 stron kategorii ?
Zgadzam się z tezą, że obecnie sprzedaż na allegro w niektórych kategoriach przestaje być opłacalna. Bierze się to z faktu wysokich opłat jakie pobiera serwis oraz dużej ilości ofert w poszczególnych kategoriach. Zatem radzę zdecydowanie przeanalizować kategorię w której ma się pojawić ogłoszenie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak i gdzie sprzedawać biżuterię": - Gdzie sprzedawać boczniaki - gdzie najlepiej sprzedawać domeny - Suplementy diety: gdzie można sprzedawać ??? - Mam towar - szukam pomyslu gdzie sprzedawac - Gdzie mozna kupowac i sprzedawac waluty ???
• Strona 1 z 1
|
|