Od niedawna pracuję w komórce marketingu restauracji w Warszawie.Jakie są waszym zdaniem najlepsze sposoby na reklamę i marketing tego segmentu rynku.
Co byści radzili zmienić na stronie naszej restauracji:
http://www.ilcaminetto.pl
Z góry dziękuję
|
Jak jest najskuteczniejsza reklama dla restauracji? |
Jak jest najskuteczniejsza reklama dla restauracji?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Od niedawna pracuję w komórce marketingu restauracji w Warszawie.Jakie są waszym zdaniem najlepsze sposoby na reklamę i marketing tego segmentu rynku.
Co byści radzili zmienić na stronie naszej restauracji: http://www.ilcaminetto.pl Z góry dziękuję
Wylaczyc blokade prawego przycisku myszy na stronie i uzupelnic galerie.
Jeżeli jest to restauracja "kameralna" to zróbcie kilka dobrych "kameralnych" imprezek z jakimś porządnym zespołem... Macie wtedy gwarancje, że "chamstwo" się nie zejdzie tylko grono ludzi do których zapewne chcecie trafić (tzw. ludzie z klasą, śmietanka - ja to tak nazywam) i przede wszystkim bardzo dobre jedzenie i jakakolwiek reklama Wam nie jest wtedy potrzebna, bo ludzie będą sami Was reklamować, wśród znajomych (tzw. drogą pantoflową)
A co myślicie o mobilnym marketingu? Ostatnio zobaczyłem reklame gixo.pl i zastanawiam się, czy strona mobilna restauracji nie byłaby fajnym sposobem promocji.
Najlepszą reklamą dla restauracji jest dobre jedzenie i zadowolenie klientów którzy na pewną polecą ja dalej ;)
Jeśli chcecie możemy Wam wykonać nową www lub poprawić tą. A co do tego, że najlepszą reklamą jest dobre jedzenie - zgadzam się w 100% !!!
Może zróbcie jakieś eventy na mieście typu coś o kuchni włoskiej powiedzieć (mini wykład), jakiś grajków przed restauracją postawić, mini poczęstunek dla przechodniów.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak jest najskuteczniejsza reklama dla restauracji?": - Czy ktos wie jaki jest koszt budowy restauracji z drewna? - jak to jest z tą reklama? - pytanie: Jaka reklama jest efektywna? - Czy reklama na paragonach jest skuteczna, może inne pomysly? - Pomysł jest gotowy, wszystko jest gotowe, potrzebny czas.
• Strona 1 z 1
|
|