gosciu ze smiesznym zdjeciem facia kochającego inaczej
powiedział : nawet mi się nie chce cytować kodeksu cywilnego
no jasne ,bo po co
od kiedy kodeks cywilny reguluje prowadzenie DG?
|
Jak legalnie wykonywać usługi? - strona 2 |
Jak legalnie wykonywać usługi?
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
gosciu ze smiesznym zdjeciem facia kochającego inaczej
powiedział : nawet mi się nie chce cytować kodeksu cywilnego no jasne ,bo po co od kiedy kodeks cywilny reguluje prowadzenie DG?
Cytować to mie się nie chce ciebie. Ale to, że czytasz bez zrozumienia to już wiem.
A jak już zapoznasz się z kodeksem cywilnym to zrozumiesz o co chodzi.
Widzę że doszło tu do sporów, a ja już nie wiem co robić. Może jakieś konkrety mi ktoś poda?! Będe bardzo wdzięczny za to!
jeżeli nie chcesz zakłądać działalności to tak jak pisałem wcześniej albo umowa o dzieło (wykonanie zdjęć) albo umowa zlecenia (robienie zdjęć - w cenę wrzucisz ich wywołanie i materiały) albo umowa sprzedaży (samych zdjęć). Z podatkowego punktu widzenia najkorzstniejszym rozwiązaniem jest 3 opcja - najmniejszy podatek.
czy to kolejna bzdura? czy moze ja nie czytam ze zrozumieniem przy umowie zleceniu ,,wrzycasz w koszty wywołanie zdjęc i materiały??????????????? chyba sam sie nie czytasz napisze ci drukowanymi PRZY UMOWIE ZLECENIU MOZESZ ODLICZYC ZRYCZAŁTOWANY KOSZT UZYSKANIA PRZYCHODY W WYSOKOŚCI 20 % zadne ta koszty wywołania i materiałow nawet jak sam wywołujesz to masz mozliwosc odliczyc 20 % a nawet jak ten koszt jest wiekszy ,naet równy cenie sprzedazy zdjec TO I TAK MOZESZ ODLICZYC JEDYNIE 20 % A OD POZOSTAŁEJ KWOTY PODATEK WG STAWKI 19% NIE WPROWADZAJ LUDZI W BŁĄD SPRÓBÓJ SIE DOKSZTAŁCIĆ NIE PIERWSZY RAZ MIJASZ SIĘ Z PRAWDĄ PO CO KOMUS TAKIE GŁUPIE RADY? a i co najważniejsze : umowe o dzieło czy zlecenie mozna zrobic jedynie z firma o czym juz pisałem ale jescze raz podkreslam a nie z osoba fizyczną wiec sluby odpadają chyba ze zrobisz jak pisałem : bedzesz wolny stzelcem dla jakijs firmy ja tak zobie np z projektami 3d ,wiec wiem o czym pisze nie z teori ale z praktyki a rad dałem ci juz klika ,teraz ty musisz wybrac kogo słuchasz i nie ma zadnego sporu to nie podlega ocenie czy moze tak ,moze inaczej
normalnie aż mi się chce śmiać :-)
Kogo cytujesz? Bo na pewno nie mnie. Nie napisałem, że cokolwiek można wrzucać w koszty. Naprawdę jesteś śmieszny :-) Naucz się czytać ze zrozumieniem bo naprawdę nie idzie ci to najlepiej. Z mojej strony EOT.
jesli udzielasz komus porad ( i to bez sensu) to zamiast się ,,śmiać normalnie "
to spróbuj tak formułowac swoje mysli zeby nie trzeba było ,,wczytywac sie ze zrozumieniem" bo formułowanie twoich mysli nie idzie ci najlepiej natomiast juz sam zwrot ,,czytaj ze zrozumieniem " w odniesieniu do bzdetów jest jakby sam w sobie absurem jak mozna czytac ze zrozumieniem cos ,co jest samo w sobie absurdem twoja chęc zaistnienia dorównuje twoiemu brakowi kompetecji i podstawowej wiedzy współczuje tym którzy posłuchaja twoich rad i zaczną sprzedawać swoje wyroby ( np zdjęcia ) na umowę kupna -sprzedaży LOL dla tego pana
Bez komentarza.
robert bocian wniósł wiele do tej dyskusji
tak wiele ze nawet nie wiem co powiedzieć czy to zmienia jednak coś w samym meritum sprawy? czy kolejna osoba która chce zabrac jedynie głos w dyskusji ,a nie ma nic do powiedzenia na temat więć zajmuje się poprawianiem ortografii i wyłapywaniem braku znaków przystankowych? poza tym bocian - jak juz poprawiasz ortografir ,to wez sie pozradnie do pracy a nie tak po łebkach nie wyłapałes wszystkich błędów ( np literówek) nawet w tym widac ze jestes cienki
Ja nie po to tu jestem, aby Tobie wszystkie błędy sprawdzać. Jednak wyjątkowo mnie rozbawiłeś. Jeżeli Twoją jedyną metodą na argumentowanie swoich racji jest obszczekiwanie wszystkich dookoła to naprawdę ubolewam nad ludźmi z Twojego otoczenia.
Mnie ten wątek średnio interesuje pod względem merytorycznym, zresztą od kiedy wparowałeś jak parowóz, merytoryki jest w nim coraz mniej. Bawi mnie po prostu bajzel jaki się tu zrobił. Cóż, baw się dobrze, a ja sobie popatrzę. Może czegoś się "naóczę".
Zaczynająś wątek miałem nadzieję że to jest jakaś prosta sprawa i mogę wiele się dowiedzieć, ale widzę że jedna wypowiedź drugiej przeczy. Było by dobrze jakby zamiast sporów wynikła jakaś wspólna myśl. Trudno, chyba w takim razie będe musiał wybrać się do jakiegoś radcy prawnego.
Jeśli boisz się skorzystać z rad to mam prostsze i tańsze rozwiązanie - wystąp do swojego US o interpretację :-)
Dzięki za proady co do propozycji umów, jeżeli chodzi o US to planuję się tam wybrać, tylko że pracuję w podobnych godzinac jak i godziny otwarcia urzędów. Ale spróbuję się dodzwonić.
Liczę się z każdą poradą, ale warto zawsze się upewnić żeby potem nie było problemów i jakiś konsekwencji prawnych itd.
Mnie ten wątek średnio interesuje pod względem merytorycznym, zresztą od kiedy wparowałeś jak parowóz, merytoryki jest w nim coraz mniej.
koleś nie jest zainteresowany tematem ,rozumiem ale sie wypowiada- tez rozumiem ,lubi ale jak kłamie ze nie moje porady nie są ,,merytoryczne " to znaczy ze nie ma o tym wogóle zielonego ani bladego tez potrafie takich ludzi zrozumiec i mam do nich wiele wyrozumienia na tym forum czesto mamy okazje zauwazyc porady dobrych wujków bez pojecia jak ktos bedzie chciał przyklady to chetnie podam a moich rad nie trzeba stosowac ,po co mozna na własnych błędach się uczyc tylko po co za kazdym razem wymyslac koło
jestem chyba nawet w identycznej sytuacji z autorem tematu, wiec Panowie, moze zaprzestaniecie sie kłócić i wyjaśnicie czy umowa o dzieło wystarczy czy trzeba do tego zakładać firme? Albo jak to inaczej mozna zrobić, aby nie płacić ZUSu a móc dorabiać na weselach(oraz reklamować się) tak aby skarbówka nie wlazła na łeb
pozdrawiam i proszę o konkretne odpowiedzi a nie o spamowanie tematu kłótniami
Sprawdź również podobne tematy:
- Poszukuję pracy, którą mógłbym wykonywać poprzez internet
- Jaki bank wybrać aby wykonywac tanie przelewy do Niemiec? - Jak dorobić legalnie? - Jak legalnie to rozwiązać?? - ALLEGRO legalnie - Legalnie - Nielegalnie. - Import z Hongkongu legalnie - Import jak robić go legalnie? - Kilka mieszkań - legalnie? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|