Tak ja w temacie. Chcialbym zalozyc firme ale nie jestem pewny kiedy zacznie na siebie zarabiac. Firma ma byc jednoosobowa- bylbym zarowno jej wlascicielem jak i pracownikiem. Jak to zalozyc by najmniej kosztowalo. Slyszalem o jakis ulgach w ZUS "Podstawa wymiaru składek na ubezpieczenia społeczne dla osób rozpoczynających prowadzenie działalności wynosi więc 269,73 zł (30 % x 899,10 zł)"-tak bylo na rok 2006. Ale nie mam pojecia o innych oplatach, podatkach i calej reszcie...
Za bardzo nie orientuje sie w tym temacie. Moze mi ktos przedstawic od myslnikow wszystkie koszty prowadzenia dzialalnosci i odpowiednie kwoty jakie musialbym zaplacic(chodzi o moj przypadek a nie ogolnie) przy zalozeniu, ze dochod firmy w 1 miesiacu dzialalnosci = 0 Tak bym pozniej nie byl nagle zaskoczony jak pojawia sie jakies oplaty nie wiadomo skad. i jeszcze jednopytanie: Jak bym zauwazyl np po 2 miesiacach ze z tej firmy nic nie bedzie to czy moge ja zlikwidowac i pozbyc sie obowazku oplat?
Jesli ktos jest stanie odpowiedziec rzeczowo na moj post to bylbym mu ogromnie wdzieczny. Zamieszczam te pytanie jeszcze do dzialu ZUS, jesli ze to prosze usunac.