RaaFaaŁ napisał(a):Witam,
Mam zamiar otworzyć dom weselny, ale nie wiem jak zabrać się do napisania biznes planu, mogę prosić o jakieś wskazówki?
Proponuję wpisać w googla np hało biznesplany i poszukać firmy, która się tym profesjonalnie zajmuje.
|
Jak napisać Biznes Plan - strona 6 |
Jak napisać Biznes PlanBiznes Forum ‹ Twoja firma ‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Proponuję wpisać w googla np hało biznesplany i poszukać firmy, która się tym profesjonalnie zajmuje.
ALbo użyć google i znaleźć odpowiednie materiały - wzorce dokumnetów, opisy poszczególnych sekcji itp.
pomogę napisać każdy biznes plan... więcej na priv
a możecie polecić jakąś dobrą firmę, która pomaga robić biznesplan?
Firma to pewnie sporo kosztuje. Ale może zna ktoś program, który pomaga w pisaniu biznes planu?
Albo chociaż program, który pomaga pisać biznes plany?
ja korzystałem z programu gtplan. W sumie dobrze się w nim pisało bo krok po kroku przeprowadzał przez poszczególne sekcje. Trochę działa uspokajająco i pozwala chłodno spojrzeć na sprawę bo wiadomo jak to przy start upie - łatwo się zagalopować w marzeniach :D No i nie ma problemów ze zrobieniem wskaźników i wszystkich obliczeń
to dobry program, sam z niego korzystałem. Dla kogoś, kto ma nikłe pojęcie na ten temat, nada się doskonale :)
Ja uważam, że podstawa to dobra analiza rynku- danych z GUS czy CBOS. Ponadto przypatrzcie się konkurencji - dobrze pokażcie jej plusy i minusy. Trzeba też realnie przygotować bilans. Nie ukazujcie, że od raz będziecie zarabiać kilkanaście tysięcy ;-) Może dorzućcie jakie wykresy, schematy - to wpływa na czytelność BP i na wyobraźnie oceniających ;-)
Jacek Walewski tel. 601096066
kto pisze profesjonalne biznes plany dla firm zagranicznych nie na terenie polski prosze o pilny kontakt na prw .......pozdrawiam
jeśli ktoś potrzebuje profesjonalnego biznes planu to zapraszam...wszystko wyjaśnię w wiadomościach..
Myślę, że dobrym sposobem na napisanie dobrego biznesplanu jest jakieś szkolenie. Oczywiście nigdzie nie otrzyma się 100% wiedzy, ale przynajmniej można się płynniej poruszać po terenie dotacji unijnych i biznesplanów. Takie szkolenia finansowane są często z Unii Europejskiej, organizowane są przy uniwersytetach na przykład przy UJ, organizowane jest za darmo szkolenie menadżerskie CITTRU "System Naczyń Połączonych". Byłam na takim szkoleniu całkiem niedawno, a z tego co wiem to rusza kolejna edycja. Warto samemu spróbować stworzyć biznesplan, zanim zapłaci się firmie. Często możemy się dowiedzieć na jego podstawie, czy rzeczywiście taka wizja nam odpowiada, często też całkowicie zmieniamy kierunek naszej działalności, dlatego warto spróbować samemu
Witam. nasza firma pisze biznes plany od wielu lat... miesięcznie piszemy ok 5 biznes planów dla banków, urzędów oraz na dotacje z Unii.. przez te 5 lat odkąd funkcjonujemy jeszcze nie było osoby która by nie dostała dotacji bądź kredytu. Wszystko robimy rzetelnie i dokładnie co daje pozytywne wyniki.Piszemy również dla przedsiębiorców za granicy w takich językach jak:
angielski niemiecki rosyjski hiszpański włoski Zapraszamy do współpracy ...
w google sa za free , ja tak szukam, po co placic ?
wpisuje bplan np bar PDF . sa tez odplatne, ale mozna poszperac sie doszukac:)
kilka przykladow biznesplanow w pdf
list. ovh.org/ biznes. html podaje link w czesciach bo sie nie wkleja ,
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak napisać Biznes Plan - strona 6": - Biznes Plan za ile i kto go może napisać? - biznes plan kto mi pomoze napisac - Pomogę napisać biznes plan i inne - JAK NAPISAĆ BIZNES PLAN DLA PRZEDSTAWICIELA HANDLOWEGO - Pomocy - Biznes plan kto da radę go napisac ??
|
|