Witam
mam problem z napisaniem oferty transportowej dla firm. Jak zacząć na czym sie skupic? jesli ktos ma doświadczenie w tych sprawach lub jakies wzory ofert bardzo prosze o pomoc
pozrawiam
|
Jak napisac dobra oferte transportowa |
Jak napisac dobra oferte transportowa
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam
mam problem z napisaniem oferty transportowej dla firm. Jak zacząć na czym sie skupic? jesli ktos ma doświadczenie w tych sprawach lub jakies wzory ofert bardzo prosze o pomoc pozrawiam
nie liczylbym na gotowca ;)
Nie mam doswiadczenia w tym temacie, no moze w samych ofertach jako takich, ale na pewno nie transportowych, wiec prosze nie traktowac rad jako ekspeckich ;) Przede wszystkim, jak zawsze stawiam sie w roli klienta. Co jest dla mnie najwazniejsze? a) cena b) jakosc (jak jest okreslana jakos w takich uslugach? - moze terminowosc, niezniszczony towar, inne?) c) elastycznosc (kontakt o kazdej porze, transport wszedzie, towar kazdego rodzaju), jesli jest cos szczegolnego czego nie robia inne firmy warto podkreslic Jak pisac oferte? Unikalbym eseju. Raczej punkty i wyliczenia. Pogrubione/podkreslone fragmenty istotne. Porownani z konkurencja (szczegolnie w cenie). Zaznaczone oferty specjalne, znizki gratisy itp. Mam nadzieje, ze dobrze zrozumialem pytanie i powyzsze okaze sie choc troche przydatne.
wszystko sie zgadza, tez myslalem nad tymi rzeczmi tylko zastanawiam sie jak zaczac. Pisac cos podobnego do podania czy tylko wyliczenia ceny itd?
A więc tak zacznij najpierw od tego jakie korzyści przyniesie Twoja usługa/produkt klientowi itp. Musisz zainteresować klienta tym co oferujesz, później cena itp. Wszystko zależy też od tego czy klient jest świadomy, że potrzebuje tej usługi czy też nie jest i trzeba mu to uświadomić, a może potrzebuje jej ale szuka właśnie Ciebie bądź Twojej konkurencji.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak napisac dobra oferte transportowa": - jak napisac oferte - Jak napisać ofertę dla firmy? - Jak napisać skuteczną ofertę?? - jak napisać oferte dla klienta - Jak napisać ofertę dla miasta
• Strona 1 z 1
|
|