|
Jak nazwa firmę - sprzedaż na allegro |
Jak nazwa firmę - sprzedaż na allegro
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam, planuję otworzyc własną DG i sprzedawac na allegro, lecz mam problem z wymyśleniem nazwy firmy.Sprzedawac bede glownie ciuchy, damskie i meskie, oraz jak sie czasem trafi to rowniez cos innego jak np. nowe telefony, zegarki, mozna powiedziec ze wszystko inne tez, ale glownie w 90% ciuchy. Chcialbym zeby nazwa nie byla pospolita, moze jakis skrot ? DPS od imienia i nazwiska a S oznacza Sklep ? lub cos w stylu ALL 4 YOU , lecz boje sie ze tego typu nazwy beda ciezkie do zapamietania dla ludzi...bo dzuo ludzi szuka pozniej uzytkownika po jego nicku, a z zapamietaniem tego moize byc problem dla niektorych.Chcialbym cos disajnerskiego :P jesli macie jakies pomysly to piscie. bede wdzieczny :)
Dodam, że podobaja mi sie nazwy włoskiego pochodzenia.... monza, zara takie z wyrazem :P
Zasadniczo nick na Allegro ma drugorzędne znaczenie, ważniejsze jest to co pojawi się w wyszukiwarce, komentarzach, na samej aukcji.
MA ZNACZENIE I TO OGROMNE, DLATEGO NAPISAŁEM TEN POST :)
Moze FASHION STYLE? latwe do zapamietania i z wyrazem
przeciez na allegro istnieje opcja "pokaż inne aukcje tego użytkownika"
nie trzeba więc ręcznie tego wyszukiwac...
Masz racje. Ale w niektórych branżach nie jest takie proste wrócic do tego sprzedawcy, u którego jeszcze nie kupiłem, nie zaznaczyłem go w obserwowanych itd. A miał sporo rzeczy, które akurat teraz moga być mi potrzebne. Nawet na Allegro nazwa ma znaczenie.
zara jest hiszpańska a nie włoska :)
Sprawdź również podobne tematy:
- Nazwa na firmę?
- Nazwa konta na allegro - Nazwa firmy chciałbym nazwać firmę moim nazwiskiem - Sprzedaż pod inną nazwą - Sprzedaż cudzego produktu pod inną nazwą - Nazwa firmy prowadzącą sprzedaż artykułów AGD - Pytanie o allegro i firme ? - Nazwa Firmy produkcja i sprzedaż obrazów na płótnie - PROFESJONALNIE WPROWADZĘ FIRME NA ALLEGRO Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|