|
Jak obliczyć podatek dochodowy? - strona 7 |
Jak obliczyć podatek dochodowy?
Biznes Forum ‹ Podatki i ZUS ‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
PIT-5 nie składa się do US już od ponad 2 lat. Zatem nie musisz składac żadnej deklaracji niezależnie od tego czy uzyskasz jakiś dochód czy też nie.
Jak to a jak przekroczę tę kwotę 3.091 to też nie,a co z podatkiem dochodowym?
Witam, Po prostu płacisz ten podatek od miesiąca , w którym przekroczyłeś ową kwotę, nie składając deklaracji Pit - 5. Rozliczasz się składając deklarację na koniec roku. Pozdrawiam.
Witam
1 kwota pomniejszajaca podatek roczna wynosi 556zł jesli zacząłem działalnosc gospodarcza w listopadzie to czy ją moge odliczyc w całości czy moge odliczyc tylko jej czesc miesieczna czyli 46,33 zł ?? 2. - mam samochod osobowy uzyczony na firme - prowadze ewidencje kosztow eksploatacji, wprowadzajac w nia faktury za naprawy oraz koszty zakupu paliwa uwzgledniam wartosc brutto czy netto Z gory dziekuje za odpowiedz
1.
Całość 2. Nie wiem. To zalezy czy jesteś płatnikiem podatku VAT czy też nie.
Witam no właśnie czym się różni taki podatek od zwykłego? Jest większy mniejszy?
Mi dochód wyjdzie 3000zł/mies. 3000-385 (kwota na ZUS) = 2615zł * 0,19 (podatek) = 496,85 zł I co teraz? skoro mam do odliczenia jeszcze 586 zł (kwota wolna) i do odliczenia także 168 zł (kosztu ubezp. zdrowotnego) więc wyjdzie na to że zwróci mi się ZUS? Jak to mam rozumieć?
Więc jak to jest te 586zł odlicza się co miesiąc czy to jest na cały rok (46zł/mies.) Z góry wielkie dzięki za każdą odpowiedź, pozdrawiam.
Również czekam na odpowiedź. Pozdrawiam
Dowiedziałem się już że te 580zł to jest na cały rok do odliczenia czyli 46zł/miesiecznie.
Pozdrawiam.
Proszę o pomoc przy obliczaniu podatku dochodowego. Mam straty za rok 2009, i słyszałem że można przenieść 1/3 kwoty (strat) za rok 2009 na rok 2010, mógłby ktoś dokładniej o tym napisać?
Sprawdź również podobne tematy:
- Jak obliczyc podatek dochodowy CIT?
- Jak obliczyc podatek dochodowy? - Jak obliczyć 1 miesiąca podatek dochodowy - Jak obliczyć podatek? - Jak obliczyć podatek? - Jak obliczyc podatek 19 % - Jak obliczyc podatek Vat nalezny do US - Jaki podatek i jak go obliczyć?? - Jak obliczyc podatek do zwrotu Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|