Możecie coś powiedzieć o transakcjach poprzez paypal'a?
Zapłaciłem za towar i go nie otrzymałem, jakie szanse na ich odzyskanie?
|
Jak odzyskać dług, windykacja należności - strona 7 |
Jak odzyskać dług, windykacja należnościBiznes Forum ‹ Twoja firma ‹ Windykacja wierzytelności
Autor
Wiadomość
Możecie coś powiedzieć o transakcjach poprzez paypal'a?
Zapłaciłem za towar i go nie otrzymałem, jakie szanse na ich odzyskanie?
Zawsze można dokonać korekty deklaracji VAT i odzyskać chociaż trochę podatku - zawsze to jakieś pieniądze, które można przeznaczyć na ewentualną windykację. Moim zdaniem przed podjęciem decyzji o zaprzestaniu windykacji należy przeanalizować dokładnie sytuację dłużnika, nawet gdyby wiązało się to z pewnymi kosztami - lepiej trochę zainwestować, gdy jest jeszcze szansa na odzyskanie całej sumy.
Pozdrawiam
Problem w tym, że nie posiadam firmy, a transakcja miała miejsce bez umowy pisanej.
Wspaniale, tylko że nie każdy ma czas na śledzenie szkodnika. Nam (i wielu innym firmom) jest taki jeden winien gruby szmal i od dłuższego czasu jedziemy przez to na minusie, a wszystko, co miał zapisane na siebie, dosyć szybko upłynnił.
Witam,
Fakt, że dłużnik obecnie nie posiada majątku nie oznacza, że długu nie da się nigdy ściągnąć - ważne jest jednak by dług się nie przedawnił - o to trzeba zadbać wszczynając nową egzekucję przed upływem okresu przedawnienia - czyli co najmniej 1 raz na 10 lat. Jeśli wasz dłużnik wszystko upłynnił lub przepisał na innych to zawsze możecie poczekać, aż dłużnik umrze i nastąpi otwarcie spadku. W większości przypadków, spadek zostanie przyjęty wprost i otwiera się nowa możliwość egzekucji komorniczej z następców prawnych waszego dłużnika. Może to nie jest najlepszy i najszybszy sposób odzyskania pieniędzy, ale już po kilku latach wartość odsetek ustawowych przewyższa wartość należności głównej, także warto czasami się poświęcić i spróbować tego sposobu. Pozdrawiam
Witam serdecznie wszystkich
może to złe miejsce ale dzieki temu mogę pomóc kilku osobą które nie wiedzą jak odzyskać pieniądze za wystawione faktury reprezentuje firmę która zajmuje sie przeterminowanymi fakturami, oraz faktoringiem . Faktoring polega na tym że wystawiając fakturę np 30 dniowa,, pieniądze dostajesz juz po 4 dniach,,to prawie tak jakbyście zrobili 3 czy 4 krotny obrót, możecie odrazu dokupic materiał ,opłacic pracowników, czy co badź co do zaległych faktur i reszty info odnośnie usług faktoringu zapraszam do kontaktu 514706445 pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak odzyskać dług, windykacja należności - strona 7": - WINDYKACJA NALEZNOSCI - Windykacja Należności - windykacja należności - windykacja naleznosci od spolki z o.o. - Windykacja należności poza firmą
|
|