Dowiedziałem się, że aby dostać dotację muszę mieć jakieś potwierdzenie swoich umiejętności w dziedzi w której planuję działalność.
Zamierzam ubiegać się o dotację na otworzenie małego biura redakcyjnego prowadzącego publicystyczny serwis informacyjny. Nie jestem informatykiem, ani dziennikarzem, nie mam żadnych kursów w tych dziedzinach. Studiuję jednak ekonomię i właśnie zaczynam pisać pracę magisterską na temat reklamy w internecie. Chciałbym napisać ją na podstawie technik i metod stosowanych na mojej stronie, tj. magisterka na przykładzie mojej pierwszej działalności gospodarczej.
Posiadam dobrze rozwijający się serwis na którym już teraz zarabiam drobne pieniądze, zgromadzonych użytkowników i duże dzienne grono czytelników - to jest filar mojego biznes planu. Mam prawie cały sprzęt potrzebny do otwarcia redakcji. Brakuje mebli, komputera, przydałoby się zmodernizować stronę wizualnie i technicznie, trochę zareklamować, itp.
I pytanie: Jak opisać wniosek, rodzaj mojej przyszłej działalności, by nikt z komisji nie przyczepił się, że nie mam odpowiednich umiejętności, kwalifikacji, itd. potrzebnych do tego biznesu?