|
Jak otworzyc bar,jakie koszta i licencje? |
Jak otworzyc bar,jakie koszta i licencje?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam chcialbym otworzyc bar w dobrym miejscu turstycznym blisko las, 25min od morza.W barze chialbym sprzdawac alkochol,papiersoy,napoje, smazone ryby a takze typowa kuchnie domowa.Budynek jest na mojej prywatnej posesji i jest moj.Odczego mam zaczac by udalo mi sie go otworzyc juz w przyszlym roku?Jakie moga byc koszta?Czego Potrzebuje by to wszystko sie udalo?
Witam, mój ojciec prowadzi bar w miejscowości okolo 12000 mieszkańców i zapewniam Cię że biznes jest naprawdę dochodowy a tymbardziej że ty masz swój lokal- on wynajmuje. Sprawa z założaenie wygląda mniej ięcej tak zakładasz DG, następnie załatwiasz sprawy w sanepidzie z tym jest trochę problemów ale jak będziesz miał wszystko co jest wymagane to dostaniesz pozytywna decyzje. Póżniej w Urzędzie miasta składasz papiery o koncesje na sprzedaż alkoholu, wszystkie 3 pozwolenia kosztuja w moim mieście chyba 3050zł na rok, potem załatwiasz sprawy w US- na początku nie musisz mieć kasy fiskalnej ale dobrze by było żeby była bo bez kasy ie możesz sprzedawać papierosów później zamawiasz towar i otwierasz, oczywiście musisz również wyposażyć bar aha i musisz jeszcze podpisac umowe z kompania piwowarska zeby zainstalowali ci nalewak do kega i urzadzenie chlodzace, nie placisz za to a w zamian za to bedziesz kupowal od nich piwo. I to tyle życzę powodzenia aha i jeszcze jedno dobrze mieć umowę z ochrona bo to niewiele kosztuje a człowiek nie musi sie przejmowac.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak otworzyc bar,jakie koszta i licencje?": - Jakie pozwolenia, licencje na produkcje przyczepek - LCD w MPK (MZK) jakie koszta?? - Modyfikacja firmy jakie koszta? - Własna działalność - jakie koszta? - tartak - jakie koszta i zyski?
• Strona 1 z 1
|
|