Jak myślicie, czy otwarcie butiku to dobry pomysł? Oczywiście ceny muszą byc dla ludzi, liczę na wasze komentarze i porady.
--
Proszę pisać po polsku!
|
Jak otworzyć butik |
Jak otworzyć butik
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Jak myślicie, czy otwarcie butiku to dobry pomysł? Oczywiście ceny muszą byc dla ludzi, liczę na wasze komentarze i porady.
-- Proszę pisać po polsku!
wszystko zależy od:
1.rodzaju asortymentu jaki chcesz oferować 2.ceny jaką możesz zaoferowac 3.konkurencyjności na danym rynku 4.lokalizacji 5.jakości obsługi tyle na gorąco ;)
duzo zalezy rowniez od miasta w ktorym masz zamiar podjac dzialalnosc.Im wieksze i bardziej rozwiniete miasto tym wieksza ilosc potencjalnych klientow.
Z doswiadczenia widze iz wielu handlowcow detalicznych zaczyn a szukac czegos nowego,oczywiscie z zachowaniem rozsadnych cen-ale nie typu wszysztko pol darmo.Wielu detalicznych odbiorcow coraz chetniej zerka na odziez nie koniecznie tania,ale modna i dobrej jakosci i jesli znajda odpowiednia marke-chetnie wracaja by zapytac o nowosci. Tak wiec sadze,ze nie tylko odziez uzywana czy kupowana na wage ma przyszlosc na polskim rynku,ale rowniez produkty drozsze.
Chciałabym otworzyć niewielki butik z markową odzieżą włoską. Nie mam jeszcze żadnego doświadczenia w handlu. (Obeznie pracuję w banku.) Mam kilka namiarów na magazyny w okolicy Mediolanu - ale niesprawdzone. Prosze o radę, czy sprowadzanie na własną rękę niewielkich ilości tego typu towarów się opłaca.
Poza tym, z jakimi przepisami powinnam się zapoznać. Czy nie mogę tak poprostu kupować okazyjnie poszczegulnych egzemplaży ubrań za granicą i sprzedawać w swoim sklepie? Z góry dziękuję, jeśli znajdzie się ktoś cierpliwy do odpowiedzenia na tak podstawowe pytania. Pozdrawiam serdecznie Marta.
Witam
Mieszkam w 20 tys miescie. Mam szansę wynając lokal w centrum miasta w najlepszym punkcie, obok stacji pkp. I interesuje mnie otwarcie butiku (chodzi o firme). Czy miał ktoś może jakieś doświadczenia z tą firma?
Witaj! Według mnie to nic specjalego te skepy idą na ilość a nie jakośc i musisz mieć kupę kasy żeby otworzyć taki sklep. Ja właśnie zastanawiam się nad firmą LOGO SHOP.
chcesz moj towar? Mam super jaosciowo wlasne i bardzo unikalne produkty tanio i bediesz mia szanse na szybki rozwoj
Piotr
Witam.
Piszę bo już nie wiem co mam ze sobą robić. Od skończenia szkoły czyli to już 4 lata nie mogę znaleźć żadnej pracy ani nie miałam pomysłu na biznes. Ale teraz się zastanawiam aby otworzyć butik ze sztuczną biżuterią (ale taką lepszą, a nie odpustową) i myślałam też o jakiś modnych figurkach, świecznikach i o śmiesznych rzeczach na prezent. Mieszkam w miasteczku ok . 6 tyś mieszkańców i tu nie można kupić żadnej modnej biżuterii ani coś ładnego na prezent. A do najbliższego miasta mam 40 km. Jest tu u nas dużo młodzieży i starszych babek która jedna przez drugą chce być modniejsza. Co wy na to? Może ktoś z was zajmuje sę czymś takim?
Ja właśnie jestem na etapie otwierania takiego sklepiku tylko ze w mieście 200tyś. Moj sklep bedzie cos w stylu La Pink w jednym z centrow handlowych na parterze. Wg mnie mozna sie utrzymac z tego. Chetnie poznam opinie ludzi ktorzy prowadza takie sklepy.pozdrawiam
W tak dużym mieście taki butik to napewno dobry pomysł, ale pewno też jest duży czynsz.
Widział w jakimś centrum handlowym sklepik z biżuterią i było tam trochę ruchu. Wielkość tego sklepiku była tak mała że trudno było przejść obok siebie.
Witam Pani Marto. Zajmuje się tym 15lat. Tel:605-690-156
Chciałabym otworzyć butk/komis z ubraniami, dodatkami, biżuterią ekskluzywnych marek. Tylko jak się do tego zabrać? Lokal mam. Pytanie, czy takie rzeczy są sprowadzane bezpośrednio z zagranicy, czy są w polsce np. firmy, albo osoby fizyczne, które są w stanie dostarczyć mi takie rzeczy? Jeśli tak Jestem chętna do współpracy.
kontakt do mnie w profilu
Chciałabym otworzyć butk/komis z ubraniami, dodatkami, biżuterią ekskluzywnych marek (Louis Vuitton, Gucci, Versace, Moschino itd.). Tylko jak się do tego zabrać? Lokal mam. Pytanie, czy takie rzeczy są sprowadzane bezpośrednio z zagranicy, czy są w polsce np. firmy, albo osoby fizyczne, które są w stanie dostarczyć mi takie rzeczy? Jeśli tak Jestem chętna do współpracy.
kontakt do mnie w profilu
Witam !
Chcę otworzyć sklep z markową odzieżą włoską. Jestem dość świeża na tym rynku. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć parę istotnych wskazówek? Jak szukać hurtowni, czy ktoś z Was posiada dobre punkty ? Czy te hurtownie znajdują się jedynie we Włoszech czy można znaleźć jakieś z dobrym asortymentem w Polsce ? Chodzi mi o różnego rodzaju marki jak Rinascimento,Coconuda,... po Prada,Gucci,Burberry. Z góry dziękuję i p ozdrawiam
Witam!
Jestem przedstawicilem nowej fantastycznej wloskiej hurtowni outlet/stock,północne włochy, odziez damska i meska, torebki, made in italy, nowe z metkami, rewelacyjny towar w szokujaco niskich cenach prosto od producenta w euro,odzież outlet,casual,sportowa,elegancka,dla puszytych,butikowa-luksusowa,najnowsze kolekcje,ogromna różnorodność i niepowtarzalność,zakup w pakietach lub z wieszaka, wylacznie do sprzdazy hurtowej, poszukuje klientów na terenie polski, hurtownie, sklepy zainteresowane prosze o podanie danych firmy i mail na priv w celu wyslania szczególowej oferty, pozdrawiam gosia
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak otworzyć butik": - butik - butik z BIŻUTERIĄ - Butik Your New Style - Butik z Jeansem - oferta i projekt na butik
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
|
|