|
Jak otworzyć firme prodykującą torby papierowe i kartony. |
Jak otworzyć firme prodykującą torby papierowe i kartony.
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Chciałbym otworzyć firme prodykującą torby papierowe i kartony. Gdzie i jakie musze mieć pozwolenia oraz gdzie mugłbym zaopatrzyć sie w tanie maszyny do produkcji.
NO frima co robi kartony i opakowania to bardzo intratny bizes.takie jedno pudlo kartonowe 600l kosztuje 15 zlotych,a firmy kupuja to na setki sztuk miesiecznie.Moj kolega chcial otworzyc taka firme,ale kasa go zatrzymala.Nie wiem czy to prawda,ale potrzebowal 3 miliony euro.
Może wiesz jakie potrzeba maszyn i gdzie je dostać oraz gdzie moge zaopatrzyc się w fachową literaturę o tematyce odpowiadającej mojemu wątkowi.
Na maszyny to se w necie popatrz,ale napewno sa drogie jak nie powiem co.To tak jak z robieniem palet EURO,maszyna nie tak skomplikowana,przynajmniej nie adekwatnie do ceny,Bo ceny za maszyny do EURO palet są po prostu kosmiczne.Dlatego,bo to swietny biznes.Jak masz miliony to dzialaj.
jak ma to być taka kompleksowa firma torby kartony pudełka pudełeczka to 3 milnony to nie jest za dużo moze na start
Jeśli chcesz produkować kartony to potrzebujesz paru ładnych i drogich maszyn! Co do toreb to maszyny są nieco tańsze, ale też troszkę kosztują! Pracowałem u jednego gościa, który robił kartony i robi je nadal! Powiem tak robi na tym niezła kasę! Ale wszystko zależy czy chcesz tylko produkować gołe kartony bez nadruku!? Czy wraz z nadrukiem, bo koszty automatycznie wzrastają! Pytanie czy potrzebujesz w pełni zautomatyzowany zakład? Czy parę maszyn i więcej ludzi, którzy będą wykonywać ręcznie większość rzeczy przy w/w produkcji?!Ale ogólnie potrzebujesz kilku maszyn, które kosztują od 30 do 900tyś za sztukę! Same maszyny do produkcji opakowań. Np. sztanca ceny są przeróżne! Interes bardzo intratny a co za tym Idzie wkład również jest wysoki!
Pozdrawiam Zicos
Sprawdź również podobne tematy:
- Papierowe torby na zakupy
- Torby papierowe - super ceny dla hurtowni - Producent - Sprzedam Ekologiczne Torby Papierowe na zakupy - Torby papierowe, reklamowe, świąteczne, super ceny - Aby firmę reklamową otworzyć - Jaką firmę otworzyć? - Chcialbym otworzyc firme ale ... - Jak otworzyć firmę doradczą?? - Czy mogę otworzyć firmę? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|