peru79 napisał(a):Witam
rozglądam się za lokalem i w sumie cos znalazłem - jest to lokal przy intermarche w dzielnicy z blokami - nie jest specjalnie oblegany tenże supermarket ale zawsze to supermarket jest tam parking z boku apteka itp. Rozmawiałem z kierownikiem i supermarkecie mają 1500 czeków dziennie. Lokal jest zaraz przy wejściu i ma 40 m2 na samego kebaba i bułki z pieczarkami wystarczy. Ale co sądzicie o lokalu jego lokalizacji - bloki są po drugiej ulicy a naprzeciw supermarket wraz z "moim" lokalem. Ile dzienni musi być wydań - około 1000 zł żeby wyjść z zyskiem?
pzdr
Witam , nie napisałeś jaki jest czynsz w lokalu trudno gdybać za ile musisz sprzedać towaru skoro nie znamy Twoich kosztów ? Czy kogoś bedziesz zatrudniał, trzeba policzyć zus wypłaty, media, czynsz i wtedy można się wypowiedzieć. A te 40 m2 to jest cała powierzchnia czy to już jest wydzielona kuchnia? chcesz podawać jedzenie na miejscu przy stolikach czy tylko na wynos ? bo jeśli na miejscu to jest jeszcze kwestia toalety. Ale wydaje mi sie ,że same kebaby i bułki z pieczarkami to za mało przydały by się jeszcze jakieś sałatki chociaż musiał byś naprawdę dużo sprzedawać ,żeby Ci sie to opłaciło bo na kebabie jest marny zysk.Równie dobrze możesz tam wsadzić pizze, jeśli będzie dobry projekt to nawet pizzeria zmieści się na 40 m2, w zeszłym roku otwieraliśmy klientowi punkt z pizza kebabem i daniami gorącymi i nie miał więcej niż 60 m2, więc się da a na pizzy i daniach obiadowych jest duże przebicie. Radzę się zastanowić bo jeśli czynsz wynosi ok 3000 zł to nie ma szans na zarobek z samym kebabem i bułkami.