|
|
Jak otworzyc prywatne domowe przedszkole? |
Jak otworzyc prywatne domowe przedszkole?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mam wielką prośbę, jesli ktoś może mi pomóc bylabym bardzo wdzięczna, chcę otworzyc opiekę dla dzieci, takie mini przedszkole, ale zaczęły się problemy w urzędzie ewidencji, nie ma odpowiedniego kodu PKD, jest tylko edukacja przedszkolna, a wiadomo że wiąże się to ze zgodami, koncesjami i ogromnymi kosztami. Może ktos wie jak zakwalifikowac tego typu działalnośc?
wygooglaj dzienna mama i poczytaj o tym programie
Witam. Moja żona tez chce otworzyć coś takiego. Z tego co wyczytała to wystarczy, że w nazwie będzie "przedszkole" a już musisz mieć 1000 pozwoleń. Jeżeli zrobisz to jako np. kącik dziecięcy albo inaczej klub maluszka byleby w nazwie nie było przedszkole i już jest ok. Wtedy wystarczą zwykłe pozwolenia bez żadnych przedszkolnych. Napiszesz coś więcej o tym w jakiej formie to chcesz robić? Jakie dzieci mają być u Ciebie. Ja też chętnie prześlę Ci swoje przemyślenia.
Marzysz o założeniu własnego przedszkola lub żłobka, ale nie wiesz jak się do tego zabrać? Przeraża Cię ogrom formalności, które trzeba załatwić? Nic prostrzego :) Sama założyłam dwie placówki opieki nad dziećmi i obie firmy odsprzedałam z zyskiem. Obie placówki świetnie nadal prosperują. Teraz zajmuję się pomocą w zakładaniu klubów malucha i punktów przedszkolnych. Mogę pomóc w znalezieniu odpowiedniego lokalu, uzyskaniu akceptacji sanepidu i straży pożarnej, przygotowaniu kampanii reklamowej, urządzeniu, znalezieniu firm współpracujących jak księgowi, prawnicy, catering, w rekrutacji pracowników i wszystko co będzie potrzebne. Koszt pierwszej konsultacji 300 zł. Odpowiem na niej na wszystkie nurtujące Was pytania, opowiem o tym jakie są plusy i minusy prowadzenia takiej działalności, ile trzeba zainwestować na początek, kiedy można się spodziewać zwrotu inwestycji, jak oszacować miesięczne koszty. Dla zainteresowanych sporządzę szczegółowy kosztorys dalszej współpracy.
Zapraszam do kontaktu :) Dominika Chylińska 508 035 168
Witam mam pytanie co do 'małego klubu maluszka" (prywatne przedszkole). Mam własny domek jednorodzinny 120 mkw, posiadam spory ogrod i wiele miejsc do zabaw zarowno w domu (mam przystosowany do tego ogromny pokoj, gdzie dzieci moglyby sie bawic, gdzie moglabym im czytac bajki i edukowac na swoj sposob). Czy na taki klub maluszka a dokladnie w malczycach, potrzebuje jakiejsc zgody, czy sa na to wymogi typu dane metry kwadratowe na jednego maluszka czy tez wysokosc domu, zy to po prostu sa wymogi tylko i wylaznie do prowadzenia przedszkoli w nazwie?? Ja chciałabym zalozyc"klub maluszków" akurat w malczycach nie ma tam takiego klubu maluszka w domu, jest jedno przedszkole i jeden zlobek a dzieci bardzo duzo, gdzie rodzice czesto kombinja co zrobic jak ida do pracy... Czy oprucz psychologa i pedagoga musze jeszce kogos zatrudnic?? jesli znam jezyk angielski a mianowicie dzieci w takim wieku raczej biora podstawy czy moglabym sama ich tego uczyc?? Bardzo prosze o pomoc jak dokladnie wyglada kwestia papierkowa co do zalozenia klubu maluszka?? Z gory bardzo bardzo mocno dziekuje za pomoc...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak otworzyc prywatne domowe przedszkole?": - Jak otworzyc prywatne przedszkole - "Prywatne,domowe przedszkole" - DOMOWE PRZEDSZKOLE - Domowe przedszkole - PRYWATNE PRZEDSZKOLE - Prywatne przedszkole
• Strona 1 z 1
|
|