|
Jak otworzyć, założyć kwiaciarnię |
Jak otworzyć, założyć kwiaciarnię
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chcę otworzyć kwiaciarnie w krakowie , raczej w centrum miasta .czy ktoś może wie na jakie obroty i zarobki mogę liczyć?W mojej kwiaciarni zamierzam też sporaedawać wiele innych artyk. typu. świece , szkło , upominki itp.
Ewelinko, trudny kawałek chleba zerkinj na http://kwiaty.krakow.fm.interia.pl - to rodzinny biznes i mogę cię zapewnić że lata prosperity już dawno mineły:) a praca od 5.00 do 19.00 dzień w dzień. I niech ci się nie wydaje że to polega tylko na miłej pracy i robieniu bukietów:) co też musisz umieć. pzdr
Chodzi o to że ummiem i lubię i mam doświadczenie w prowadzeniu kwiaciarni ale w małej mieścinie gdzie nie mam możliwości rozwojuzawodowego , chcę poprpstu wiedzieć jak jest w Krakowie jakie są przeciętne utargi tygodniowe. wiem że to zależę od imienin świąt itp. ale chociaż jakieśprzybliżone wartości bo n ie wiem czy opłaca mi się otwierać kwiaciarnię w krakowie czy pozostać na małym miasteczku?
a znajdziesz lokal? z tego co wiem dobre punkty nie sa do wynajecia dla niewtajemniczonych ;-)
Jak masz punkt w Krakowie to otwieraj bez ryzyka, kwiatki to dobry interes pod warunkiem ze masz pracownika. Autopsja
Witam, myślimy z żoną nad otwarciem kwiaciarni, żona uwielbia kwiaty, zawsze chciała pracowac w kwaiciarni. Tylko że chcemy ją otworzyć w małej miejscowości rodzimej, miejscowość ma około 3700 mieszkańców z pobliskimi wsiami to jakies 11 tys mieszk. Jest od dawna jedna kwiaciarnia, z tego co wiem to nie jest zbyt bogaty wybór a ceny średnie.
Czy jest sens tego przedsiewzięcia?
Witam serdecznie, mysle o otwaeciu kwiaciarni, ktora w swojej ofrtcie mialaby strojenie kosciolow i imprez okolicznosciowych w kwiaty. do tego dochodzilyby wience. gotowe bukiety oraz kwiaty w donniczkach bylyby mna miejscu. czy ten biznes jest oplacalny, czy moze ktos zna koszt kursu florystcznegi.mozr odezwalaby sie osoba ktora prowadzi podobna dzialalnos i powiedziala jaki musze miec wklad wlasny.
Jeśli chodzi o kurs: warto ale musisz mieć w sobie to coś co pozwoli Ci robić ładne bukiety
Pozdrawiam Wojtek
witam .zona chce koniecznie otworzyć kwiaciarnię(naprawdę ma to coś)ale jest ich już 5 w miasteczku 17 tyś .opłaci się ? wszystkie w centrum , no i my też gdzieś chcemy się tam wbić.proszę o rady doświadczonych w tej dziedzinie.Da się z tego wyżyć?
dzięki i pozdrawiam
Jeżeli by nie dało się wyżyć to nie było by tych 5 kwiaciarni , tylko co ty jesteś w stanie zaoferować klientowi żeby właśnie wybrać Ciebie ? Tamte mają pewnie swoją stałą klientele , jeżeli Twoja żona jest po kursach różnych i potrafi robić cuda z kwiatów to warto , jeżeli myśli , to przemyślał bym to tym bardziej że jest to mała miejscowość.
1. Konkurencja
2. Konkurencja 3. Konkurencja
Witam. To moje pierwsze kroki na tym forum, lecz nie bez powodu tutaj zajrzałem. Liczyłbym na poradę w jednej sprawie.
Otóż chciałbym założyć rodzinny interes, czyli otworzyć kwiaciarnie. W pobliżu naszego miejsca zamieszkania nie ma żadnego sklepu oferującego sprzedaż kwiatów i świadczenie usług bukieciarskich. Zeby kupić kwiaty, trzeba iść spory kawałek, mimo że jest to duże zgrupowanie bloków, i gdzieniegdzie domków jednorodzinnych. Myślę, że ludzie chętniej by zaglądali tam gdzie mają bliżej, niż maszerować spory kawałek drogi do najbliższej kwiaciarni. Chciałbym się zapytać osoby znającej sie na tym najlepiej, co potrzeba, żeby założyć taki własny sklepik, jakie dokumenty trzeba zebrać, żeby wystąpić o dofinansowanie na rozwój działalności gospodarczej?? Co zrobić, żeby to poszło bez większych problemów na początku?? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
A znasz się na bukieciarstwie ?
Ja w tym temacie odpowiadałbym za dostawy, bukieciarstwem i sprzedażą zajmie sie inny członek rodziny, znający się na tym.
witam serdecznie
kwiaciarnia co o tym sądzicie co można dodatkowo sprzedawać żeby dobrze zarabiać wiem ze poza kwiatami ciętymi i w doniczkach wieńce wiązanki znicze plus mały ale zawsze asortyment ogrodniczy doniczki ziemia myślę też upominki ramki na zdjęcia albumy szkatułki figurki czy bombonierki by pasowały czy lepiej nie przesadzać ? też nastawienie na duży wybór opakowań na prezenty ? co jeszcze można jak myślicie żeby przyciągało a zarazem nie odpychał, czy totalizator mógł by być czy lepiej nie ? choć po przeczytanych na tym forum postach na temat lotto to pomysł na totalizator odstawiłem do szuflady proszę o jeszcze pomysły co można żeby zarabiać i wyjść na tym do przodu ? z góry dziękuje pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak otworzyć, założyć kwiaciarnię": - chciała bym otworzyć kwiaciarnie tyle że na wsi - pomysł na kwiaciarnie - czy ten lokal nadaje sie na kwiaciarnie? - Wysokość lokalu na kwiaciarnię - Odstąpię działającą KWIACIARNIĘ - Warszawa Zacisze
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|