Witam serdecznie niedługo rozpocznę pracę jako przedstawiciel pierkarni-cukierni z mojego miasta.... Maja swoje sklepy firmowe teraz chcą wejśc do sklepów zewnętrznych:)
Teraz pytanie jak przekonać sklepy żeby np kupowały chleb i bułki ode mnie:D Wiem że to głupie pytanie ale nie pracowałem nigdy w takiej branży. Myślę żeby odwiedzić wszystkie sklepy spożywcze w moim mieście z jakąś ofertą macie jakiś pomysł. Myślałem np żeby mieć przy sobie cennik zostawić im jakiś chleb, bułkę słodką na spróbowanie i odwiedzić ich za tydzień np :)
Tak jak w temacie wiadomo że jeśli chodzi o spożywke(chleb, nułki, bułki słodkie) to klient bierze tego dostawce który jest tańszy. Tym bardziej iż wiekszość np piekarni produkuje poniżej kosztów..
skoro to sa male sklepy to nie moge zrobic tak ze na poczatek stworze sobie baze np 30-40 z adresami i po prostu zaczne po nich jezdzic. Przeciez nie bede do kazdego dzwonil i umawial sie na spotkanie, chyba lepiej od razu podjechac i zostawic cennik i powiedziec kim jestem i czym sie zajmuje -sam nie wiem... Nie wiem jak sie za to zabrac aha szef powiedzial mi ze dadza mi juz 8 sklepow, ktore pozyskali i beda na mnie pracowac:) Nie wiem moze odnich wyciagnac referencje, ale jak:) Najpierw musze miec do mnie zaufanie:)