|
Jak pozyskać nowych partnerów biznesowych? |
Jak pozyskać nowych partnerów biznesowych?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam, czy ma ktos może jakiś pomysł jak pozyskać nowych partnerów biznesowych? moja firma zajmuje się outsourcingiem i pisaniem oprogramowań dla firm w kraju i zagranicą. Próbowałam już wysyłać oferty mailowo, ale bez żadnych rezultatów/. Bardzo proszę o pomoc.
Może porządnie i profesjonalnie wykonana strona internatowa wypozycjonowana w google na frazy które trafiają w sedno Twojej oferty.
Ja radziłbym reklamę Adwords na wcześniej sprecyzowane słowa kluczowe
(płacisz tylko za efekt czyli kliknięcie osoby zainteresowanej twoim produktem , usługą ) Po rozwinięciu interesu pomyślałbym o zainwestowaniu w szeroką promocję witryny.
Moze cd reklamowe lub.... wizytówki CD-Biznes Card z ofertą firmy...oryginalne i przyciągają oko lepiej niż foldery tradycyjne :)
zainteresowanych zapraszam na gg 1660236
A może dobry przedstawiciel handlowy ? Co prawda działa na ograniczonym terenie ale łatwiej przebije bariery i dotrze do ośrodków decyzyjnych w firmach niż list klasyczny czy tym bardziej email.
mailing trzeba dobrze przemyśleć, dobrze stargetowany też może być skuteczny podaj adres swojej strony www, jak zobaczę co dokładnie oferujesz to może coś doradzę. "pisanie oprogramowania dla firm" to zbyt ogólny slogan, jakaś specjalizacja może?? Nie wiem czy piszecie formularze kontaktowe na strony www czy oprogramowanie dla hut albo aptek, a reklamować tego w ten sam sposób się nie da:) pozdrawiam
też prosiłabym o stronę www
Myślę ze powinieneś pomyśleć o segmentacji- tzn dotrzeć do konkretnej grupy klientów (np jedna branża albo rodzaj przedsiębiorstw) Tak też z reklamy na która się zdecydujesz (mailing, strona internetowa itp) powinno wynikać co konkretnie robisz i w czym jesteś najlepszy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak pozyskać nowych partnerów biznesowych?": - jak pozyskac klientów BIZNESOWYCH- firma szkoleniowa - POSZUKUJEMY PARTNERÓW BIZNESOWYCH. - poszukuje partnerów biznesowych - poszukuje partnerów biznesowych - Poszukuję Partnerów Biznesowych
• Strona 1 z 1
|
|