jak promować luksusowy towar w sklepie internetowym? chodzi o towar dla ludzi bogatych.
na czym sie koncentrowac tworzac sklep online? jakiego serwisu wymaga zamozna klientela?
czym sie mozna wyrozniac?
bede wdzieczny za podpowiedzi.
|
Jak promować luksusowy towar w sklepie internetowym? |
Jak promować luksusowy towar w sklepie internetowym?
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
jak promować luksusowy towar w sklepie internetowym? chodzi o towar dla ludzi bogatych.
na czym sie koncentrowac tworzac sklep online? jakiego serwisu wymaga zamozna klientela? czym sie mozna wyrozniac? bede wdzieczny za podpowiedzi.
Jeśli to ma być cały sklep ze wszystkimi artykułami ekskluzywnymi to wydaje mi się, że tradycyjna reklama np. bannerowa może nie być wystarczająco skuteczna. Marketing szeptany, ewentualnie angażowanie się w jakieś akcje sponsoringowe odpowiednich imprez - ale na to trzeba funduszy.
przede wszystkim musisz dobrac odpowiednia szate graficzna sklepu
sa kolory ktore ida w parze z produktami z najwyzszej polki z tego ci sie kiedys uczylem sa to : czarny, srebrny, zloty, bialy, czerwony powinienes zaglebic sie w jakiejs lekturze ktora powie ci jak przystosowac swoja oferte do wyrafinowanych klientow szukajacych wszystkiego co ekskluzywne ;] taka grupa potencjalnych klientow kieruje cos zupelnie innego niz zwyklego zjadacza chleba musisz tez sie bardziej okreslic jaka to ma byc dziedzina w ktorej bedziesz sie poruszal
dzięki za Wasze opinie, które napewno uwzględnie przy projektowaniu strony i sklepu.
produkt ma okreslony ale to tajemnica:) do momentu zawieszenia serwisu w sieci. teraz skupiam się na metodach dotarcia do mojej specyficznej grupy klientów. napewno rezygnuje z Allegro, wyskakujących okienek i świecących banerów na stronach. Uważam, że w przypadku ekskluzywnych produktów w/w formy emarketingu ujmują im swej wyjątkowości. Pracuję nad PR ale sądzę, że to nie wystarczy. Jak macie jakies propozycje to chętnie je poznam.
sklep internetowy swoja droga a allegro swoja
wedlug mnie nic ci nie szkodzi dac kilka swoich najlepszych pozycji na allegro obecnie jest to najbardziej rozwiniety serwis aukcyjny w polsce, ludzie juz sie nauczyli ze jedna z podstaw w wirtualnym handlu to allegro takze kilka twoich produktow na aukcjach z odpowiednio wysokim wyroznieniem daloby niezla reklame twojego docelowego sklepu
w przypadku sklepu z asortymetem luksusowym a wiec zapewne niszowym, niezbedne są przemyślane działania zarówna w budowie jak i promocji sklepu.
jeżeli chcesz zająć się tym samodzielnie, koniecznie rozpocznij przygodę od odpowiedniej lektury, nie pokaże Ci tajników, ale chociaż rozsądnie wprowadzi w świat e-commerce. wrzucenie fali banerów i masówka na allegro to nie najlepsza metoda. Podstawą są tu przemyślane działania a nie krzyk hurra i jechane jak najwiecej. Musze przyznać, że takie wypowiedzi mnie bardzo intrygują, wreszcie ktoś z pomyslem na sklep, jakims niszowym towarem. To aż nudne jak sie rozmawia n-ty raz o sklepie z bielizna z ludzmi bez wiedzy i pomyslu i budżetu. Pamietaj ze niszowa branza znacznie obniza koszty! Wracajac do sposobow reklamy: dzialaj konsekwentnie i pofesjonalnie. Drogo=dobre=dobre ozacza zaufanie do sprzedawcy. Zacznij od stania sie ekspertem w swoim asortymencie. Nigdy, nawet na chwile nie zapomnij o wierunku i PR. PR to takie zacne cudo bo znaczy mniej wiecej tyle co "to co o nas mowia inni" w przedziwienstwie do reklamy gdzie "to co o nas mowimy my sami". Jeżeli nie masz jeszcze sklepu to to chyba najwazniejszy krok. Grafika musi byc dedykowana dla asortymentu. Naprawde na tym nie oszczedzaj. Jednak sklep internetowy nie musi byc drogi. Za 4000zł znajdziesz juz naprawde rozsadne wykonanie (oprogramowanie, grafika, montaż, w tym moze takze copywiriting). Oprogramowanie to kluczowa sprawa. Wystrzegaj sie darmowego softu, stawiaj na to co mozna w przyzlosci rozbudowac. Zreszta duzo moznaby pisac... Zaintrygowal mnie Twoj pomysl dlatego zapraszam na PW, z przyjemnością pomoge. Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Mogę sprzedawać w sklepie internetowym towar, który...
- Towar Luksusowy - jak go sprzedać? - O sklepie internetowym - Dostawy w sklepie internetowym. - Sprzedaz w sklepie internetowym - Zamówienie w sklepie internetowym - Co sprzedawać w sklepie internetowym - Podatek w sklepie internetowym - Praca w sklepie internetowym Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|