Ten post to takie moje przemyślenia i może ktoś mi coś doradzi. A więc zaczynam powoli nie radzić sobie z prowadzeniem firmy. Jestem osobą bardzo ambitną i każdy cel potrafię osiągnąć ale nie potrafię go utrzymać albo brakuje mi już sił. Najbardziej nie radzę sobie z utrzymaniem dyscypliny w pracy. Owszem gdy za każdym z osobna chodzę, pilnuję, sprawdzam to jest ok ale tym zaniedbuję sobie inne obowiązki. Nie jestem w stanie być przy kilkunastu osobach jednocześnie i sprawdzać co robią. Przykładowo mówię pracownikowi że żarówka się spaliła i trzeba wymienić. Za dwa dni widzę że nie wymieniona więc biorę drabinę i wymieniam sam bo jak mam znowu strzępić sobie język to będzie szybciej. Strasznie rozpraszają mnie drobiazgi i dużo tracę na nich czasu. A najgorsze jest to, że zawsze uważam, że jak sam coś zrobię to będzie lepiej i dokładniej zrobione. Np. google adwords. Siedziałem nad tym ponad tydzień czasu, czytałem, testowałem, rozmawiałem na forach, miałem nawet odbywać szkolenie aż doszedłem do wniosku że prowadzenie kampanii adwords przy kilku tyś haseł jest tak czasochłonne i absorbujące, że zleciłem to zewnętrznej firmie. Straciłem ponad tydzień czasu na darmo zaniedbując w tym czasie wszystko inne. Najgorsze jest to, że myślę, iż sam lepiej prowadził bym taką kampanię i to nie daje mi cały czas spokoju. Takich sytuacji mam bardzo dużo. Czasem zastanawiam się, czy nie wziąć sobie wspólnika, żeby odciążył mnie trochę od obowiązków. Teraz mam do wdrożenia CRM i jak sobie pomyślę że znów stracę minimum tydzień czasu to mnie coś trafia, tym bardziej, że czasu to ja nie mam w ogóle. Ale jak go wdrożę to może część problemów mi się skończy. Jak sobie radzicie z prowadzeniem własnych firm zatrudniających więcej osób ? Można by zatrudnić menadżera ale czy naprawdę menadżer zajął by się firmą tak jak swoją ? A może zmniejszyć obszar działalności ?
Pozdrawiam Darek