Witam wszystkich serdeczne :)
Od dawna czytam to forum ,a dziś postanowiłem dołączyć do kolegów i koleżanek :)
Od 8 miesięcy prowadzę działalność gospodarczą w branży handlowej dokładanej D2D (od drzwi do drzwi).
Przez pierwsze 6 miesięcy było całkiem dobrze. Sprzedawaliśmy usługę jednej z firm telekomunikacyjnych, lecz po "zmianach" w umowie zakończyłem współprace z tamtą firmą.
Mam 6 przedstawicieli, którzy maja całkiem duże doświadczenie w handlu D2D (od 3 do 6 lat)
Na chwile obecną pracujemy na towarze (kosmetyki) i ty się pojawia problem. Zarobki moich pracowników spadły drastycznie. Ludzie zaczynają uciekać z firmy w której nie są w stanie zarobić na opłaty. I teraz zwracam się do forumowiczów z pytaniem: Za jaki towar się brać?? Ja już nie mam pomysłów.
Z góry zaznaczę ze ja jako właściciel nie chce miec zarobku. Głównym celem jest utrzymanie ludzi prze pół roku po tym czasie mam już nagraną kolejną usługę.... Ale to dopiero aż za pół roku. Pieniądze na "przetrwanie" mojej DG ma odłożone, chodzi mi jedynie o pomoc w wybraniu "towaru" na którym zarobki moich pracowników wzrosły by do przysłowiowej 2-ki z przodu. Wiem ,iż większość z was uważa ludzi takich jak ja za naciągaczy ale zapewniam ,iż jest inaczej. Dobrze wiem ,że można kupić jakiś chiński badziew i w drogę ale nie chcę zepsuć swojej firmie dobrej reputacji.
Będę bardzo wdzięczny za wszystkie propozycje.
Zapraszam do dyskusji :)
POZDRAWIAM