Witam,
Jak w temacie. Miasto biedne 50 tyś. mieszkańców.
Proszę o wszelkie porady gdyż brak mi pomysłów.
|
Jak reklamować lombard? |
Jak reklamować lombard?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam,
Jak w temacie. Miasto biedne 50 tyś. mieszkańców. Proszę o wszelkie porady gdyż brak mi pomysłów.
Ulotki pod drzwi.
Czy jest to jedyna forma reklamy w tego typu interesie? Czy posiadasz jakieś doświadczenie w tej branży?
Nie, nie posiadam ale widzę jakich reklam mam najwięcej na wycieraczce.
Ja też bym Ci polecił ulotki. I jeśli masz trochę funduszy, to reklama w loklanym radiu. Dobre też są reklamy w lokalnych gazetach (nie są drogie).
Ja polrcam marketing wirusowy (szeptany), pamiętaj, że musisz mieć jakąś wyjątkową oferte, 1 unikalną ceche! Która przyciągnie ludzi do ciebie, a btw, skoro piszesz, że biedne miasto, to chyba przed założeniem lombardu nie wziałeś wszystkich za i przeciw...
Pozdrawiam
Student, możesz opisać dokładniej ten marketing wirusowy szeptany? Ja coś nie jestem przekonany.
Wiesz, trzeba wpaśc na jakiś pomysł, naturalnie nie mam zamiaru przygotowywac autorowi postu gotowej strategi marketingowej. Powiem tak, najlepsze są skandale albo nietypowe rzeczy.
Marketing wirusowy? WIRUS - rozzsiej go po mieście, jak zaraze, niech wszyscy go złapią, i mówią o tym (makreting szeptany) Podałem tylko przykład, zęby autor postu wymyślił swoją Unikalną Ceche, coś co przyciągnie do niego! :)
Może i tak być, jednak ja bym raczej zainwestował parę groszy na ulotki i do lokalnych gazet.
Owszem, może i tak:)
Pozdrawiam
Szczerze odradzam ulotki i tradycyjną reklamę prasową. Szkoda pieniędzy. Natomiast to, co mogłoby zadziałać, to zaaranżowanie jakiegoś lokalnego wydarzenia i opisanie tego w lokalnej gazecie. Musi to być jednak coś, co zainteresuje szerszą publiczność.
W lombardzie na przykład ktoś mógłby zastawić coś unikatowego, lub nietypowego. Lokalne gazety nieustannie cierpią na brak ciekawych wydarzeń, i gdyby dodać do tego interesującą historię - całe miasto mówiłoby o tobie.
Darek dokładnie o tym pisałem wcześniej :) - marketing wirusowy:)
Lombard zacznijmy od tego kto tam z reguly przychodzi oczywiscie ludzie potrzebujacy szybko gotowki, z tego co widze u siebie w miescie lombardy sa zawsze blisko zakladow sportowych lub salonów gier (kasyna) i tam porponuje ci uderzyc z jakas ulotka czy reklama.
Ja postawiłbym na outdoor w kilku kluczowych miejscach w mieście. Bardzo trudno przewidzieć kiedy podejmuje się decyzje o pożyczce pod zastaw ... zwykle w podbramkowej sytuacji. Wydaje mi się, że bardziej musisz istnieć w umysłach potencjalnych klientów niż na ulotkach.
Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak reklamować lombard?": - Jak sie reklamować? - Jak jeszcze nas reklamować - Jak i gdzie się reklamować?? - Jak reklamować szkolenia? - Jak się mam skutecznie reklamować?
• Strona 1 z 1
|
|