|
Jak rozkręcic biznes wizazystki? |
Jak rozkręcic biznes wizazystki?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
hej! Jestem niepracującą matką. Od jakiegoś czasu myślę o wlasnym biznesie. W tej chwili koncze studia kosmetyczne, wczesniej ukonczyłam szkołe wizazu i stylizacji. Mam zamiar ubiegac sie o dotacje na biznes zwiazany z makijazem i stylizacja ale bardzo obawiam sie ze nie dam rady sie utrzymac ;/ Jestem pewna swoich umiejetnosci ale boje sie ze dzisiejszy kryzys odbierze mi klientów, a przeciez to czym sie zajmuje nie daje mi stałego zajecia a jedynie weekendowe. Bardzo Was zatem prosze o jakiekolwiek pomysły na rozkrecenie takiego biznesu i w duzym i małym miescie. Mam kilka pomysłów ale wciaz nie mam pewnosci czy to wysarczy... prosze o pomoc. z góry dziekuje!
Znam kosmetyczkę, która dojeżdza do klientów i narzekać nie moze... najpierw ceny nie wygórowane, łapała każdego klienta... strona internetowa, ulotki, poczta pantoflowa... potem już umawiała się z zamożniejszymi, mniej marudzacymi... rewelacja... kobiety zawsze będą chciały być piekniejsze, a panowie pomału też zaczyną się do tego rzekonywac:) Sam korzystałem z usług tej znajomej, oczywiście za pół ceny... ceny ma wyższe niż w salonach kosmetycznych, ale dojezdza do klientów etc. tyle, że ona działa na warszawskim rynku i miała kilka kolezanek, które pomogły jej się wypromować... zainwetsuuj dużo w reklame, a nie pożałujesz:)
kolega ma rację, taka kosmetyczka w terenie to chyba teraz lepsze rozwiązanie :) czy ja wiem, oczywiście reklama tak, ale bez przesady. trzeba przedstawić się tu i tam, a później to wiadomo stali klienci. musisz obliczyć ew. wydatki, przychody, ceny produktów i urządzeń, paliwo itp. nie powinno być źle, powinnaś lepiej na tym wyjść niż siedząc w zakładzie :)
Taaa i zaraz będzie płacz tak jak z panią od sklepu osiedlowego :/... Pierwsze co to badanie rynku czyli konkurencja, ilość kobiet, ilość mężczyzn, ilość mieszkańców. To na sam początek na Twoje miasto czy miasteczko, później na woj. Wszystkie dane masz w GUS'ie najlepiej zdobądź je od 2005 roku wtedy można coś szacować. Po więcej info zapraszam do prywatnej rozmowy.
Co do reklamy, jest to silnik napędzający biznes. Dobrze dobrany marketing, oferta oraz promocja firmy to sukces. Najpierw zacznij od badania później po analizie przejdziesz do badania marketingowego i planowania. Pozdrawiam Krzynio
najlepsza promocja - polecenie.
Bójcie się boga z tym marketingiem !Make up artist or so it's called są potrzebne tam gdzie są media .Do agencji modelek idź, do teatru,do fotografa .Tam się staraj zaoferować swoją pomoc.
Gdybyś miał bądź miała jakiekolwiek pojęcie o marketingu to byś wiedział/a, że to o czym piszesz to właśnie marketing.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak rozkręcic biznes wizazystki?": - Rozkręcić biznes?? - Jaki rozkręcic biznes ? - JAK ROZKRĘCIĆ BIZNES W MAŁYM MIEŚCIE??? - Pomoge rozkrecic biznes /odpłatnie - Planujesz rozkrecic biznes w Warszawie?
• Strona 1 z 1
|
|