Witam,
mam takie zadanie, muszę pomóc rozreklamowac pewną restauracje w mojej miejscowosci, istnieje na rynku juz 10 lat, ale wlasciciele nie potrafia wykorzystac potencjału tego lokalu, stad moje zadanie.
Mam kilka pomysłow, ale tez chcialabym sie dowiedzieć czegos od osob bardziej doswiadczonych. Dlatego prosze o rady :)
Zastanawiam się tez jak sprawdzić jakie jest zapotrzebowanie na daną usługę w okolicy (wieczorki taneczne itp.) - myslalam nad wynajeciem studentów, aby przeprowadzili sondę (ma ktos doswiadczenie w tego typu akcjach?)
Budzet nie jest duzy, ale tez nie chce leciec "po kosztach", jesli bedą jakies ciekawe pomysly, to postaram sie namówic na to wlascicieli.
Pierwsze co robie, to chce utrwalic w swiadomosci potencjalnych klientów logo firmy (jeden wzór ulotek itp.). Napewno tez beda ukazywac sie systematycznie ogloszenia w prasie lokalnej.
Zastanawiam sie nad wyslaniem oferty restauracji do lokalnych firm oraz szkol (studniówki, połowinki itp.). (jak to wyglada prawnie? Takie oferty moge wysylac poczta tradycyjna bez zadnych ograniczen?
Jak wyglada sytaucja np. w kosciele (jest tam potencjał - sluby, chrzty, komunie, stypy), ale nie wiem jak do tego podejsc, bo jest tu pewiem aspekt moralny "tak mozna/wypada?" Czy ma ktos jakies doswiadczenie?
Ogolnie troche sie rozpisałam, z góry dziekuje za kazda rade. Pozdrawiam !