|
Jak rozwinąć firme budowlaną?? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich.Mój ojciec prowadzi firmę ogulnobudowlaną już prawie 20 lat.Firma liczy 14 ludzi i przynosi całkiem niezłe zyski.Ja oczywiście też tam pracuje. Chciałbym się uwolnić od ojca i jakoś rozwinąć działalność,ale niemam żadnego pomysłu.Może ma ktoś jakiś pomysł jaki można zrobić dodatkowy interes na firmie budowlanej??
Witam!
Ja też myślałem o założeniu firmy budowlanej. Możesz mi coś doradzić? A czym sie teraz dokładnie zajmujecie, tzn jakieś duże budowy czy domki jednorodzinne Jakie są koszty sprzetu potrzebnego do firmy budowlanej? Jeśli chodzi o twoje pytanie to wydaje mi się, że powinieneś się dogadać z ojcem i np kierować jedną brygadą albo samemu szukać klientów a on niech da ci ludzi
Jeżeli chodzi o narzędzia jest troche kosztowne,np rusztowania,musisz mieć jakiegoś busa,a także wiele innych narzędzi.Ale jeżeli masz pieniądze i sie na tym znasz to otwieraj bo w tych czasach jest to bardzo dobry biznes.a jeżeli chodzi o mnie to raczej troche inny kierunek rozwoju np jakieś biuro,szukanie klientów nowych ludzi do pracy(z tym jest u nas ciężko)
a np ile wynosi miesieczny koszt utrzymania pracownikow powiedzmy tych 14 ?? co trzeba im zapewnic oprucz samej wyplaty ?
to co ja sie orientuje to ubezpieczenie jednego pracownika przez
miesiąc to koszt 700zł x 14= 9800zł taka przyzwoita wypłata na jednego pracownika to ok.1500zł x 14= 21000 musisz mu też zapewnić bezpieczeństwo czyli przeszkolić ,wysłać na kurs BHP i zapewnić mu ubranie robocze
witam,
3 2 1 meins....chyba sobie zartujesz zeby pracownikom budowlanym placic 1500 zl i mowiac ze to jest przyzwoita kasa....ZARTY sobie stroisz chlopie, za te pieniadze to mozesz sobei wzias pracownikow zeby podpierali lopaty przez 4 godzin a przez 4 pracowali... dlaczego? ano tak.... papieroski 20 dni po 5 zl juz 100 do tego sniadanko po 5 zl (takie bardzo skromne) nastepne 100 dojazd do roboty 100 m-nie juz mamy 1300zl a chate utrzymac, napic sie piwa, ubrac, dzieciakom dac na lizaka itd ZA CO.... a pracownik budowlany jak wyrobi 10tys miesiecznie a ty chcesz mu dac niecale 25% jego wyrobku to normalnie ZLODZIEJ jestes i nie bojmy sie nazywac rzeczy po imieniu... normalnie powinien dostac miedzy 40 a 50 % swojego wyrobku i tyle i nic nie zmieni mojego zdania... bo jezeli chcemy normalnie zyc i chcemy zeby ludzie nie uciekli to niestety musimy sie nauczyc dzielic... pzdr M... przemysl czasem co piszesz chlopie bo krew mnie zalewa jak czytam takie wypociny...
jeśli jescze ktoś nie wie czym rózni sie spcjalizm od kapitalizmu gospodarka wolnorynkowa od centralnie sterowanej to ma tu dokładnie kalsyczny przykład komunistycznego myslenia 1 My chcemy zeby nie uciekali - bo my wiemy co dla nich najlepsze 2 zeby ludzie zyli godnie - slogan z czasów propagandy sukcesu 3 trzeba sie dzielic ? a niby dlaczego - kazdy pracuje dla siebie i tyle ma ile zarobi 4 no i dodajmy do tego wyjazdy - niech siedza w domu ,po co wyjezdzać ,zabracim jescze paszporty to juz wszystko przerabialiśmy weszlismy do unii własnie po to ( miedzy innymi ) zeby kazdy mógł sie osiedlic i pracowac gdzie chce zeby mogł robic co chce a tu ; masz siedziec na dupie ,rób co ci kaza i jescze się dziel
FaFo,
Chyba trochę za bardzo pojechałeś po koledze Kriss22 ! Chłopak mówiąc o zarobkach rzędu 1 500 netto nie wziął tegp z sufitu, pewnie wtej chwili właśnie tyle zarabia... Nie wiem skąd Ty jesteś ale w wielu miejscach kraju te "marne " wg Ciebie 1500 zł jest przyzwointym zarobkiem, szczególnie jeśli płacony jest od tego ZUS a wypłaty płacone są bez opóźnień.
własnie na tym polega wolny rynek jesli firma ma mozliwość zartudnic fachowców na odpowienim poziomie i płaci im 1500zł miesięcznie tzn ze facet który ja prowadzi musiałby byc idiota aby płacić 4000zł ja się zgadzam ze za 4000 jest ,,godniej zyc " ale jak by płacił 4000zł to za 3 miesiace juz by moze wogóle nie miaił czym płacic i wszyscy zyliby długo i szczesliwie ale biednie a sa miejsca gdzie płaci sie budowlancom 4000zł ale tak gdzie ich nie ma gdzie drozej płaca za budowle gdzie mozna na tym zarobic to jest własnie gospodarka rynkow popyt i podaz a nie chcęci zarabiania przez niezadowoloych nieudaczników troche pojęcia życzę i duzo rozumu
gwoli wyjasnienia
nie pojechałem po krisie a po fafo
|
|