Witam. Znajomy moich rodziców miał duzą firme transportowa. Firma działała na terenie dolnego ślaska. Ambicje owego znajomego były na tyle duze iz chciał zawojować tamtejszy rynek;] Niestety Firma zbankrutowała gdyz do akcji wkroczyli...Rosjanie i goscia "wycyckali" z interesu...
Nie chce sie dopytywać jak ruszyc z takim biznesem owego znajomego ani rodziców bo w zwiazku z ta sprawa ów pan jest dłuzny moim rodzica pare groszy;];] Interesuje mnie jak wejsc w tego typy rynek? zakładajac ze np. dysponuje samochodem ciezarowym z naczepa i kierowca. Jak szukać kontraktów? nie jest dla mnie istotne co miałbym wozic bo jest mi to obojetne..
Wiem ze na tym polu konkurecji nie brakuje ale Transport bedzie istniał zawsze i zawsze bedzie klient. Moze zajac sie jakims transportem spejjalistycznym?? ale do tego potrzebne sa juz rózne pozwolenie itd. Mnie interesuje transport w najczystrzej postaci;] Z tego co wiem zaczynac od busa sie raczej nie opłaca..
Bede wdzieczny jezeli ktorys z forowiczów wytłumaczy mi jak szukać kontrachetów i od czego najlepiej zacząć?
Pozdrawiam!