|
Jak sie ma Agencja pracy, do prawa polskiego - jak otworzyc? |
Jak sie ma Agencja pracy, do prawa polskiego - jak otworzyc?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Pracuje za granica w agencjach pracy. Przyszlo mi do glowy, zeby otworzyc taka agencje, a dokladniej biuro posrednictwa pracy w Polsce. Chcialbym zatrudniac ludzi z ukrainy gdzyz na takich na naszym rynku jest popyt. Zastanawiam sie jakie mamy prawo w kraju i czy takie cos bylo by legalne. Jak płaci sie wowczas podatki za takich ludzi i czy ZUS oplacany jest w postaci jednej stawki czy zaleznie od przepracowanych godzin (tak jak za granicą) Najwiekszym problemem, ktory chodzi mi po glowie jest to, jak roliczac sie za pracownikow jesli pracowali by nie na pełen etat, tylko na zamowienie pracodawcy. Czasem kazdego dnia w innej firmie. Czy mozna ,,werbowac,, ludzi z Ukrainy lub z panstw Azji? Licze na slowa poparcia. Czy jest to trudny interes czy wręcz przeciwnie. U mnie w okolicy jest coraz wiecej firm ktore zatrudniaja ludzi z Ukrainy. Agencji nie ma w ogole. Agencje pracy za granica to normalka. Trudno jest dostac prace bezposrednio na kontrakt. Prosze o wskazówki. Pozdrawiam
Agencja pracy w prawie polkim nie moze pobierac zadnych oplat od ludzi ktorym zalatwia prace. Jezeli chcesz uzyskac odemnie wiecej info to musimy porozmawiac na ten temat np przez skypa. Prosze o kontakt na pw
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak sie ma Agencja pracy, do prawa polskiego - jak otworzyc?": - Agencja Fotograficzna - A prawa do do wizerunku. - Agencja pracy, Agencja turystyczna, Wywoz śmieci a może...? - pytanie- agencja pracy czy agencja doradztwa personalnego w - Prawa pracy - agencja hostess lub agencja pracy
• Strona 1 z 1
|
|