Witam Serdecznie wszystkich zainteresowanych tym tematem. Jeżeli czytasz właśnie ten temat to oznacza że prawdopodobnie tak jak ja zadajesz sobie pytanie: "Co zrobić aby moja strona stała się popularna i przyciągała wielu internautów." Muszę Wam powiedzieć że to pytanie dręczy mnie już od 2 dni kiedy to umieściłem swoją pierwszą stronę na serwerze. Strona znajduje się pod adresem: http://www.poradniki.biz i jest nastawiony na 3 programy partnerskie :
Złote Myśli - prowizja za sprzedaż ebooków
Adsense - to chyba każdy wie (firma płaci za kliknięcia w reklamy na naszej stronie)
Ceneo.pl - 10 za przekierowanie użytkownika na ich stronę
Serwis jest , domena jest, pomysł jest tylko teraz jak ściągnąć internautów na naszą stronę?!
Zacząłem od najprostszej metody czyli poleciłem kompetentnej osobie aby dodała moją stronę do katalogów, wyszukiwarek, zmieniła "meta - tag" strony.
Teraz mam zamiar kupić mailing do 22 tyś osób - gwarantowane 3 tyś wejść na strnę.
Wiem że decydyjącą rolę odgrywa Google i miejsce w wynikach wyszukiwania ale każdy wie że to nie jest takie proste jakby mogło się wydawać.
Moim założeniem na najbliższy czas jest 3 000 wejść na stronę miesięcznie czyli ok 100 dziennie. Wiem że to niedużo ale myślę żetyle wystarczy aby strona zarabiała na siebie.
Nie traktuję tego jako głownego źródła utrzymania, a raczej jak taki mały biznesik uczący młodego człowieka marketingu i reklamy. Nabyte umiejętności napewno pomogą mi w przyszłości do promowania własnej Firmy.
Teraz pytanie do czytelników: Jakie polecacie systemy promowania strony i dlaczego?
Np: Polecam mailing bo.....
Można by tu na miejscu polecać jakieś firmy, strony które sie tym zajmują. Myślę że wele osób skorzysta z tych informacji.
A wiec zapraszam do udziału w dyskusji!! :-)