Witajcie
Porównując ceny różnych produktów zauważyłem ogromne wahania.
I tutaj pytanie do Was - jak sprzedać dany produkt możliwie najdrożej?
Jak upolować 'jelenia'?
Allegro, ceneo i inne takie serwisy mają bardzo prostą opcje segregowania produktów wg ceny - dlatego praktycznie każdy korzystający z tych serwisów płaci cenę możliwie najniższą.
Gdzie ew. jak szukać nabywców na wysokie ceny? Nie chodzi mi o klientów 'premium' a po prostu o ludzi którzy nie potrafią/nie chcą/nie wiedzą jak znaleźć najlepszą ofertę.
Zauważyłem że produkty w marketach są droższe niż w internecie - a klientów nie brakuje.
W tym temacie można popuścić wodze fantazji - jak sprzedałbyś np telewizor wart ok 3000pln, który na allegro/ceneo startuje za ok 2700 a w marketach elektronicznych kosztuje 3100...możliwie najniższym kosztem?
Ogłoszenia w gazecie? Internet - bardziej sklep niż aukcje? Sprzedaż bezpośrednia - ale jaka?
Zauważcie że wiele osób poluje na okazje w marketach i później jak coś trafią sprzedadzą na allegro z zyskiem - jak natomiast wykorzystać odwrotną sytuację czyli tańszy zakup na allegro i droższa sprzedaż...gdzie?
Pozdrawiam i liczę na ciekawe wpisy może na forum objawi się jakiś mistrz marketingu:)