|
Jak szukać zleceń |
Jak szukać zleceń
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Na początku kwietnia założyłem firmę budowlaną która zajmuje się remontami mieszkań a nie mam żadnych zleceń. Rozniosłem już 2000 ulotek po osiedlach w swoim mieście do tego ogłaszam się w lokalnej gazecie i nadal nikt do mnie nie dzwoni. Czy znacie jeszcze jakieś sposoby na szukanie zleceń albo sposób jak trafić do potencjalnych klientów. Bo jak na razie moja firma zamiast przynosić zyski przynosi jedynie straty już drugi miesiąc płace Zus zainwestowałem w narzędzia a nie zarabiam nic.
Niestety takie są czasy! Ludzie oszczędzają jak mogą i remonty odkładają na lepsze czasy. Pierwsze pytanie skąd jesteś? Pewnie masz dużą konkurencję! Taki interes najlepiej jest prowadzić z polecenia zadowolonych klientów. Poczta pantoflowa w tym interesie jest najlepsza reklamą. Może reklama w Internecie Strona internetowa? Ale to wiąże się z kolejnymi kosztami. Może ogłoś się na portalach branżowych oraz innych ze zleceniami. Spróbuj zostawić wizytówki w castroramie, jeśli masz niedaleko. Wiem, że była taka możliwość kiedyś.
Pozdrawiam lb
Co Ty za głupoty opowiadasz? Gdzie i o jakich oszczędnościach Ty mówisz? Ja mieszkam w małej mieścinie, jest u mnie chyba ze 20-30 tego typu firm, a jak chcesz znaleźć taką z wolnymi terminami to niestety ale to jak szukanie igły w stogu siana. Co do reszty postu zgadzam się.
Miasto w którym działam to Opole w mieście jest pełno takich firm. Odnoście zleceń z polecenia to trzeba najpierw zdobyć pierwsze zlecenie żeby potem mnie polecali. Stronę w internecie mam i widzę po liczniku odwiedzin że ludzie ją przeglądają ale pewnie wejdą z ciekawości poczytają i tyle. Trzeba będzie jechać do Leroy Merlin i zostawić tam wizytówki może to odniesie jakiś skutek. Jednak jak roznosiłem ulotki po osiedlach to widziałem ogłoszenia jakiegoś mietka które napisał ogłoszenie ręcznie i napisał tam że ma najniższe ceny i pełno było podrywanych karteczek z numerem jego telefonu więc wychodzi na to że ludzie wolą wziąść takich mietków niż firmę.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak szukać zleceń": - jak szukac zlecen? - Gdzie szukać zleceń??? - gdzie szukać zleceń? - Jak/gdzie szukać zleceń na usługi? - Gdzie szukać zleceń dla firm transportowych?
• Strona 1 z 1
|
|