Pytanie tak jak w opisie - "Jak szybko na prawdziwej giełdzie odbywa się zakup i sprzedaż akcji...?"
Pytanie banalne, a napewno oczywiste...- dla osób które grają "na serio" ja się przymierzam do tego, ale chcę się wcześniej dowiedzieć...
Napewno zależy to od ofert kupna i sprzedaży ale od czegoś jeszcze?? czyli powiedzmy jeżeli dwie oferty bendą do siebie pasowały to w przeciągu powiedzmy minuty zostanie dokonana transakcja i od razu pieniążki na kolejną inwestycję, czyli hipotetycznie można ze 100 transakcji jednego dnia zawżeć...? i jeszcze do tego jeżeli sobie ustawimy zbyt wysoką cenę za akcję wystawioną na sprzedaż to czy jeżeli ktoś a tacy się zdarzają kupi moją akcję za 5x więcej, jeżeli akurat skończą się mniejsze oferty innych graczy?
jeżeli nikt nie będzie chciał kupić(np. zbyt wysoką cenę wystawię...(dalej hipotetycznie, albo i nie)) to jak długo moja akcja/e będzie czekała na realizację? Czy sam mogę sobie termin wystawić, jaki jest najdłuższy? zastanawiałem się też jak to będzie z prowizją jeżeli nie dojdzie do transakcji czy mi to policzą (pewnie tylko jeden raz za wystawienie)?
No i to narazie tyle nurtujących mnie pytań jak można to proszę o odpowiedź na wszystkie...