Witam,
od pewnego czasu nosze się z zamiarem zrobienia strony dla firmy zajmującej sie usługami. Znalazlem już wykonawców i projekt powoli rusza. Mam natomiast taki problem, firma która teraz istnieje ( od kilku ladnych lat) nie posiada "fajnej" nazwy. Do tej pory opierała sie na wykonywaniu usługi dla jednego dużego odbiorcy, wiec nazwa nie grała tu żadnej roli. Teraz jednak planuje rozszeżyć działalność, znalezc nowych klientów.
Powiem odrazu, że mimo wszystko nie chciał bym zmieniać nazwy już istniejącej firmy, jednak nie moge sobie jej wyobrazic jako czegosc co potencjalny klient miał by zobaczyć na pierwsze stronie. Ewentualnie jest możliwość otworzenia drugiej działalności pod nowa nazwa, była by to firma córka (dobrze mówie?), jednak do tego też nie jestem zbyt sklonny.
Moj pytanie brzmy jak to wyglada taka sytuacja, kiedy pewne firmy reklamują sie pod inna nazwa (np sieci GSM) jednak sama firma posiada inna nazwe? Czy to trzeba jakoś oddzielnie rejestrować gdzieś w urzędzie? Rozumiem, że taki chwyt można zastosować jeżeli firma posiada konkretny produkt, tu jednak mówimy o usłudze. Jakie pojawiają sie zagraozenia przy zastosowaniu takiego hasla? Czy potencjalny klient nie zniechęci sie, poczuje "oszukany" jesli w nazwie na stronie zobaczy inna nazwe a w kontaktach już prawdziwą, pełną nazwe fimy? Co doradzacie w takim wypadku? Moze jednak zmienić tą nazwe?
Pozdrawiam
P.S. Mam nadzieje, ze trafiłem do dobrego działu.:)