|
Jak to jest z tą reklama? |
Jak to jest z tą reklama?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Zastanawiam się nad reklamą która pojawia się np tutaj. Na biznesforum. Powiedzmy jest dyskusja na temat wycieczek, to pojawiają się reklamy biur turystycznych, jest dyskusja o myjni jakiejś tam to pojawia się reklama karcherów itd. To jak to z tym jest? te reklamy dodawane są automatycznie czy ktoś je dodaje "ręcznie" dopasowując do tematu?
Zapewne adsense?
a więc to jest to tajemniecze adsense, ahaa. no dzięki. pozdr
Adsense analizuje treść każdej strony i dobiera (zazwyczaj) powiązaną tematycznie reklamę.
Dlaczego tajemnicze? :) Raczej wszechobecne ...
no bo ja do niedawna wogole nie interesowałem się tymi sprawami.
Tajemnicze ?? Wszechobecne ??
To już chyba jest normalne zjawisko :)
A ja myślałem że sami uprzejmi ludzie na tym forum są co udzielają wyczerpujących odpowiedzi ;) "Google AdSense to darmowy program, który pomaga wydawcom online zarabiać na wyświetlaniu odpowiednich reklam w różnych treściach online, takich jak: - Wyniki wyszukiwania w witrynie W łatwy sposób dodaj niestandardową wyszukiwarkę do swojej witryny i zarabiaj dzięki reklamom na stronach z wynikami wyszukiwania. - Witryny internetowe Wyświetlaj w swojej witrynie reklamy dopasowane do zainteresowań Twoich odbiorców i zarabiaj dzięki ich kliknięciom lub wyświetleniom. - Strony internetowe i aplikacje dla telefonów komórkowych Zaoferuj użytkownikom mobilnym właściwe reklamy w odpowiednim czasie, gdy szukają informacji podczas podróży. Trochę lektury on-line: -chciałem dodać ale jestem nowy :( i nie mogę, zawsze można samemu zgooglować
Zamiast prawić morały przeczytaj proszę jeszcze raz zapytanie dla tego wątku... Wymieniłeś podstawowe produkty Adsense (pomijam że ogólnie i nie wszystko zgodne z rzeczywistością) które nic nie wnoszą ... nie ważna jest ilość a jakość ...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak to jest z tą reklama?": - Jak jest najskuteczniejsza reklama dla restauracji? - pytanie: Jaka reklama jest efektywna? - Czy reklama na paragonach jest skuteczna, może inne pomysly? - Pomysł jest gotowy, wszystko jest gotowe, potrzebny czas. - Mobilna reklama - przyczepy reklamowe, reklama na przyczepie
• Strona 1 z 1
|
|