Witam wszystkich
Mam pomysł na biznes, po moich wstępnych kalkulacjach zwrot nałożonych pieniędzy zwróci się po 8 miesiącach.
Jestem osoba pracująca moje wynagrodzenie miesięcznie wynosi 2-3 tys zl
Na rozwój interesu potrzebuje min 25 tys zł nie mogę wziasc pożyczki ponieważ umowa o prace kończy mi sie za 4 miesiące wiec przypuszczam ze żaden bank mi jej nie udzieli tym bardziej ze przez 3 następne mies mam stale zobowiązanie tj rata.
Wiec co tu robic ??
Czy mam szanse na dofinansowanie z UE na rozkręcenie biznesu i czy muszę być osoba bezrobotna? W ostateczności dofinansowanie z PUP tj 17tys+ moje oszczędności na początek by starczyło z tym ze rożnie to bywa z dofinansowaniem z tego co sie oczytałem nie każdy "amator kwaśnych jabłek" je dostaje. Wiec tutaj sie nasuwa pytanie czy o dofinansowanie z PUP mogę sie starać jeżeli jestem osoba zatrudniona o umowę o prace, zwolnienie z pracy nie wchodzi w gre puki nie będę miał pewności ze dostane $ z PUP
Jeżeli jest ktoś kto posiada informacje które pomogły by mi rozwiązać ten problem z góry dziękuje
PS pożyczka z 3 żyrantami raczej odpada
PS2 Wiem nasuwa sie pomysł ... poczekaj facet 4 miechy albo ci umowę przedłuża albo Cie zwolnią i sprawa załatwiona..eeeeee czas to pieniądz