|
Jak to wygląda w praktyce??? |
Jak to wygląda w praktyce???
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie wzwiązku z otwaraniem dzialalnosci gosp. A raczej z jej prowadzeniem mianowicie na poczatku będe generowal obroty miesięczne ok. 6,5-7tys. firma bedzie jedno osobowa do prowdzenia jej bedzie potrzebny samochodzik ktory bedzie dziennie przjezdzal ok. 100km i więcej, w imie firmy oczywiscie.∫∫∫∫ Teraz mam problem taki jak rozliczac sie z urzedem skarbowym? -ryczalt odpada ,bo chyba nie mozna odliczac wtedy vat-u, a bede go mial od czego odliczac. Slyszalem cos o rozczaniu liniowym, ktos chwalil ten sposob i mowil mi ze to zaje-fajny sposob...,ale czytalem w necie ze to dobre dla tych bardzo bogatych a dlatych mniej b....... to juz nie tak do konca... I mam jeszcze takie pytanko ,czy siedzac sobie na cieplym etacie w prywatnej firmie, moge smialo prowadzic DG i nie chodzi mi tu o to czy szeffffff mi pozwoli, tylko czy od strony prawnej nie bedzie przeszkód... I jezeli by ich nie bylo, co zakladam, to jak to jest z tymi progami podatkowymi, bo załuzmy ze na tym cieplym etacie zarobie te 900zl na papierze, a firma przyniesie mi jeszcze 2000zl zl na czysto czyli 2900zl ,czy wpadne juz w prog 30% jesli tak to powiedzcie od jakiej kwoty ten prog sie zaczyna.... I czy da sie na przyklad zanizyć jakos przychody i wiem ze to oszustwo, ale mam to gdzies mnie te panstwo oszukuje odkąd poszedlem tylko do pracy i tez jest dobrze Z GORY DZIEKI ZA PODPOWIEDZI.....
z gory dzieki za odp.....
Sprawdź również podobne tematy:
- Portfolio - umowa, jak to wygląda w praktyce?
- Zmiana VAT w praktyce - Ryczałt - dokumentacja w praktyce - Pozycjonowanie sklepu w praktyce - Rozliczanie VAT'u z US w praktyce? - Pozyskiwanie nowych lokalizacji w praktyce - FIRMA/SPRZEDAŻ NA CODZIEŃ W PRAKTYCE - Ryczałt na czym polega w praktyce? - Ryczałt w praktyce kilka pytań Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|