|
Jak to zrobic z tym złotem? |
Jak to zrobic z tym złotem?
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam Szanownych Forumowiczów. Od jakiegos czasu w mojej głowie rosnie szereg pytan dotyczacych zlota, ale pokolei. Jestem osoba od lat jezdzaca po swiecie w poszukiwaniu złota. I tak sie stalo ze ostatnie lata były dosc dobre, w wyniku czego stałem sie posiadaczem pewnej ilosci złota. I tutaj najbardziej nurtujace mnie pytanie. Jak sprzedac moje zloto, na które niema zadnej dokumentaci? Ale tez niemam zadnych obaw jesli chodzi o pochodzenie tego złota, jestem osoba przejrzysta w tej chwesti. Co wiecej podczas mojej ostatniej wizyty w Afryce udało nam sie dotrzec do dosc sporych ilosci złota. W tej samej afryce mam wielu znajomych którzy trudnia sie ta sama profesja co ja, i w ten sposób ilosc zlota caly czas wzrasta. I teraz jak to zrobic? Jak wyglada to wszystko od strony prawnej, podatkowej, celnej. Jak moge bezpiecznie sprzedac np, 10kg zlota? Wiem ze moge zgloosic sie do jakiego kolwiek skupu złota w europie, i ok bo sprzedajac 10-20gram na zycie wystarcza. Ale złoto w wiekszych ilosciach to juz inny problem, problem chociazby mojego bezpieczenstwa, podatków itp. Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|